x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Decorarea texturată a pereţilor

Decorarea texturată a pereţilor

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    04 Sep 2008   •   00:00

EFECTE SPECIALE DE FORMĂ ŞI CULOARE
Decorarea texturată a pereţilor este o idee “de efect”, care va atrage cu siguranţă atenţia. În acest sens, Fabryo vine cu cîteva soluţii de decorare texturată pentru exterior şi interior.



EFECTE SPECIALE DE FORMĂ ŞI CULOARE
Decorarea texturată a pereţilor este o idee “de efect”, care va atrage cu siguranţă atenţia. În acest sens, Fabryo vine cu cîteva soluţii de decorare texturată pentru exterior şi interior.

Pentru interior, soluţiile includ primerul Savana, un grund cu rol de strat de bază pentru tencuielile structurate şi vopselele decorative sau lazurile de diferite tipuri, ce conferă suportului protecţie ridicată la factorii de mediu. Primerul este stratul de fond peste care se poate aplica fie o vopsea decorativă structurată cu o textură consistentă, care poate fi modelată şi colorată ulterior aplicării, fie o tencuială de cuarţ sau mozaic.

ASPECT DEOSEBIT

Rezultatele sînt dintre cele mai impresionante, în primul rînd pentru că acest gen de soluţii dedicate decorării texturate a pereţilor susţin creativitatea în utilizare şi aplicare.

Vopselele decorative structurate dau un efect decorativ texturat pereţilor, putînd fi aplicate gata colorate sau  albe. În acest caz, efectele de formă şi culoare pot fi realizate ulterior, cu ajutorul unui aplicator profesionist. Aceste produse au aplicabilitate atît în interior, cît şi în exteriorul locuinţei.

TENCUIALA DE CUARŢ

Pentru modele complexe şi spectaculoase de decorare, chiar şi a pereţilor de interior, se poate aplica peste primer tencuiala de cuarţ.

Tencuiala de cuarţ, folosită în ultima vreme pentru soclurile caselor sau pentru îmbrăcarea gardurilor din beton, are o rezistenţă deosebită la intemperii şi este, prin urmare, foarte potrivită şi pentru băi şi bucătării.

Detectoare de mişcare ce aprind lumina

Pentru economisirea curentului electric, pentru a evita incidentele casnice şi pentru a feri copii de “senzaţii tari” pe timpul nopţii, cei la la Schneider Electric propun detectoarele de mişcare din gama Unica. Acestea aprind lumina automat la trecerea unei persoane prin zona de acţiune a senzorului.

La o înălţime de montaj a senzorului de 2,15 metri, zona de detecţie a mişcării va fi de 6x12 metri, iar unghiul de detecţie poate fi de 180° (complet) sau 90° (parţial, stînga sau dreapta). Detectoarele de mişcare de 300 W sînt adecvate lămpilor incandescente şi celor cu halogen de 230 V.

×