x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Design retro şi tehnologie avansată

Design retro şi tehnologie avansată

20 Oct 2007   •   00:00

Tivoli Audio intră pe piaţa romănească prin lansarea celui mai apreciat aparat radio la nivel internaţional, denumit Model One.

Tivoli Audio intră pe piaţa romănească prin lansarea celui mai apreciat aparat radio la nivel internaţional, denumit Model One. Aparatul a fost creat de Henry Kloss, pionierul sunetului surround şi inventatorul televizorului cu retroproiecţie, şi s-a remarcat graţie sunetului profund şi al designului retro, specific mărcii Tivoli. In prezent, Model One este comercializat in Statele Unite, Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Australia şi Noua Zeelandă.Â

Caracteristici

Conceput iniţial pentru piaţa americană, in care posturile de radio emit pe unde AM pentru a face faţă distanţelor lungi, Model One este un radio mono, AM/FM, care surprinde prin caracteristicile tehnice şi materialele utilizate. Designul său a fost creat de Tom DeVesto, cofondator Tivoli şi renumit designer de aparatură HiFi. La lansarea sa in ţara de origine, Statele Unite, Tom DeVesto declara: "Model One este atăt de impresionant, incăt am infiinţat propria companie pentru a-l putea vinde". Model One, ca şi celelalte produse Tivoli Audio, este tributar designului retro, dar promotor al celor mai noi tehnologii, astfel că aparatul este compatibil cu iPod şi alte playere. Model One este prevăzut şi cu slot-uri pentru conectarea altor produse Tivoli, alături de care poate alcătui sisteme audio capabile să citească CD-uri, MP3-uri sau alte formate. Radioul mai include şi un FM tuner cu mixere GaAs MEST-FET, concepute iniţial pentru telefoanele mobile.

Cadouri online

In octombrie s-a lansat un nou magazin online de cadouri: kdo.ro. Pentru aceasta au fost strănse cu atenţie cadouri care merg de la gadget-uri la art-deco şi seturi de caligrafie, de la obiecte de design pănă la accesorii de picnic, covoare sau delicatese de ciocolaterie.

Seturile WARM din ceramică şi lemn, pentru servit ceaiul sau cafeaua, reprezintă unul dintre exemplele de cadouri de care aveţi parte aici. Ele aparţin unui brand finlandez exclusivist, premiat in diverse publicaţii de design pentru inovaţiile sale. Gama de produse de sticlărie neconvenţională semnate de designerul Agatha Ruiz de la Prada reprezintă un alt exemplu de cadouri inspirate pe care le puteţi descoperi aici.

La expoziţie

In perioada 15-18 noiembrie, Expotek organizează la Phoenicia Grand Hotel a V-a ediţie HIFIarena - Romanian Home Entertainment Show. Toţi cei interesaţi vor putea să vadă, să testeze şi să achiziţioneze cele mai recente modele de echipamente audio şi video. "Ajunsă la cea de-a V-a ediţie, HIFIarena a devenit un eveniment de referinţă pentru piaţa hi-fi de home entertainment din Romănia. Publicul romăn manifestă un interes tot mai mare pentru soluţiile hi-fi audio şi video, pentru calitate şi confort, soluţii menite să satisfacă in acelaşi timp cele mai inalte exigenţe in materie de design", ne-a spus Sorina Mureşan, director general Expotek.

×
Subiecte în articol: model one