x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul

Gabriela Firea: Adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2024   •   10:00
Gabriela Firea: Adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul
Sursa foto: FB Gabriela Firea

„Trebuie să înceteze nepăsarea și disprețul din ultimii patru ani”, scrie Gabriela Firea pe Facebook. Potrivit acesteia, adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017.

„Le promit celor aproape 80.000 de bucureșteni cu dizabilități, adulți și copii, că le voi fi din nou alături ca primar general. Nu sunt vorbe mari, ci fapte, așa cum au fost și în mandatul anterior ca primar general. Până în septembrie 2020, peste 200.000 de bucureșteni, din toate categoriile sociale, au beneficiat de stimulente financiare acordate de Primăria Capitalei, în valoare de circa 240 de milioane de euro”, arată Firea.

Aceasta adaugă că a avut o întâlnire cu Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității, Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România și câteva persoane cu dizabilități.

„În primul rând, trebuie să înceteze nepăsarea și disprețul din ultimii patru ani! Adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017. De doi ani, în fiecare lună, suma a fost înjumătățită ilegal la 250 de lei. Astăzi, doar prin votul consilierilor generali social-democrați au fost incluse în buget sumele necesare pentru a reduce datoria. Împreună cu majoritatea solidă pe care o voi avea în Consiliul General, voi plăti integral aceste sume. Vom actualiza și mări acest stimulent tocmai pentru că înțelegem cât de mare este nevoia acestor oameni.
În plus, împreună cu asociațiile de profil, vom pune bazele unui sistem de transport dedicat persoanelor cu dizabilități, un tip de taxi cu mașini adaptate. Am avut un astfel de proiect în mandatul anterior, Abilitaxi, și îl vom adapta și dezvolta”,promite Gabriela Firea.

Ea menționează vă a inclus în programul de guvernare locală un capitol destinat domeniului social: „Este nevoie de locuințe sociale în Capitală. Tocmai din acest motiv am început construcția blocurilor din Prelungirea Ghencea, alt proiect blocat în mandatul actualului primar. Vom continua și finaliza toate blocuri, câteva sute de apartamente. Centrele de zi sau de tip respiro, pentru copiii și adulții cu dizabilități, sunt o mare nevoie și sunt convinsă că le putem înființa cu ajutorul primăriile de sector. Aceste proiecte pot părea mai puțin importante decât cele de infrastructură mare, poduri, pasare, reparațiile țevilor, consolidarea clădirilor, însă, și aici este vorba tot de oameni și nu cred că e de prisos să sprijin copii sau adulți în nevoie”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea adulţi handicap