x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Detroit 2011: VW a dezvăluit Passat-ul american

Detroit 2011: VW a dezvăluit Passat-ul american

de Mihai Morcovescu    |    10 Ian 2011   •   14:48
Detroit 2011: VW a dezvăluit Passat-ul american

Cu câteva ore înaintea deschiderii Salonului Auto de la Detroit, Volkswagen a prezentat versiunea americană a Passat-ului european. Deşi poartă acelaşi nume, cele două maşini sunt foarte diferite una de cealaltă.

În primul rând, modelul american este mai mare comparativ cu predecesorul său, având o lungime de 4.868 mm, o lăţime de 1.835 mm şi un ampatament de 2.803 mm. Aceste dimensiuni se traduc printr-un spaţiu interior mai generos.

Din punct de vedere vizual, Passat-ul pentru Statele Unite are un design inspirat din cel al noului Jetta. Deloc surprinzător, asemănările între cele două modele continuă şi la interior, unde diferenţa este dată de instrumentarul de bord care a fost preluat de pe noul Touareg.

Principalele modificări operate în habitaclul Passat-ului de State sunt noile panouri ale poriterelor, planşa de bord redesenată şi nivelul de echipare.

Sub capota Passat-ului american se găsesc trei motoare. Modelul entry-level este pus în mişcare de un propulsor pe benzină de 2,5 litri, care produce 170 CP şi 240 Nm de cuplu. Cuplat la o transmisie manuală, sedanul de clasă medie consumă în regim de autostradă 7,5 litri/100 km şi sprintează de la 0-100 km/h în 8,2 secunde. Modelul echipat cu transmisie automată are nevoie de 8,7 secunde pentru a atinge "suta".

A doua opţiune pe benzină este un V6 de 3,6 litri şi 278 CP. Conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj DSG, modelul accelerează de la 0-100 km/h în 6,5 secunde şi consumă 8,4 litri/100 km.

Clienţii de peste Ocean vor avea la dispoziţie şi un propulsor 2.0 TDI, care este capabil să producă 140 CP şi un cuplu de 320 Nm. Consumul anunţat de constructor este de 5,4 litri pentru fiecare 100 km parcurşi, ceea ce înseamnă că Passat-ul va avea o autonomie de aproximativ 1.280 km.

Noul VW Passat destinat pieţei americane va fi construit la fabrica din Chattanooga (Tennessee) şi va fi lansat în luna august, la un preţ de pornire de aproximativ 20.000 de dolari.

Vezi filmuleţul de prezentare al noului VW Passat pentru SUA

×