x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Din nou împreună: În 2012 se reface echipa Williams Renault F1

Din nou împreună: În 2012 se reface echipa Williams Renault F1

05 Iul 2011   •   07:16
Din nou împreună: În 2012 se reface echipa Williams Renault F1

Echipa de Formula 1 Williams a incheiat un acord cu producatorul francez de automobile Renault, care va furniza team-ului britanic motoare si sasiuri in 2012 si 2013. Astfel, se reface un parteneriat istoric ce a dominat Formula 1 in anii 90, informeaza AFP.

"Este o mare mandrie sa recream numele Williams Renault. Impreuna, noi am produs masini de curse recunoscute pentru inovatia lor. Acea perioada ramane cea mai fructuoasa pentru Renault in Formula 1 pana astazi", a declarat Bernard Rey, presedintele Renault F1.

"Suntem incantati si entuziasmati de noul nostru parteneriat cu Renault. Relatiile noastre precedente cu Renault sunt unele dintre cele mai reusite din istoria Williams. Dar nu dorim sa zabovim prea mult asupra trecutului. Trebuie sa privim in viitor si sa continuam sa recladim reputatia noastra pe pista, iar acest anunt ne va ajuta, sunt sigur", a declarat, la randul sau, Frank Williams, fondatorul si proprietarul Williams F1.

Precedentul parteneriat dintre Williams si Renault s-a intins pe noua ani, intre 1989 si 1997, perioada in care echipa a obtinut patru titluri mondiale la piloti (britanicul Nigel Mansell in 1992, francezul Alain Prost in 1993, britanicul Damon Hill in 1996 si canadianul Jacques Villeneuve in 1997), cinci la constructori si a castigat 63 de curse.

Insa aceeasi perioada este marcata de tragicul accident al brazilianului Ayrton Senna, care si-a gasit sfarsitul, in 1994, la Imola, cand se afla la volanul unui monopost Williams Renault.

In acest moment, Williams foloseste motoare Cosworth si are o pozitie foarte slaba in sezonul 2011 de Formula 1, cu numai patru puncte acumulate in opt curse, ceea ce-i asigura locul 9 in clasamentul constructorilor.

Renault furnizeaza motoare altor trei echipe in F1, campioana mondiala Red Bull, Lotus Renault si Team Lotus.

×