x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dovlecii, decorativi

Dovlecii, decorativi

02 Noi 2006   •   00:00

MEREU VERDE
Decupati sau nu in forme ciudate, ei raman la fel de interesanti
MEREU VERDE
Decupati sau nu in forme ciudate, ei raman la fel de interesanti Halloweenul este o sarbatoare importata, dar atat timp cat e prilej de bucurie nu cred sa deranjeze in mod real pe cineva. Vreau, totusi, sa va reamintesc ca obiceiul dovlecilor transformati in felinare n-a patruns la noi o data cu aceasta sarbatoare. Sunt convinsa ca, daca va ganditi bine, va amintiti de toamnele copilariei dumneavoastra, cand culegeati dovlecii din gradina impreuna cu bunicii. Bunica se bucura de ocazia unei placinte gustoase, iar bunicul va ajuta sa decupati diverse forme amuzante din dovleacul proaspat curatat pe interior. Sau... poate ca se petrecea invers, de vreme ce se spune ca cei mai buni bucatari sunt barbatii. In orice caz, pe inserat se servea bunatate de placinta si la lumina felinarului improvizat - dupa ce se cautau cu frenezie lumanari potrivite sa va puna fantezia in valoare - se spuneau povesti. Nu neaparat cu fantome si vrajitoare!

DECOR DE BASM

Cu gandul la acele vremuri in care basmele se impleteau cu realitatea, va invit acum sa le dati o mana de ajutor copiilor. Sau ei sa va dea o mana de ajutor si sa transformati casa, terasa si gradina in adevarate surprize. In imaginile alaturate vedeti exact la ce m-am gandit de aceasta data. Puteti sa folositi ghivecele sau bancile de pe terasa ca punct de pornire sau o anumita zona a gradinii care in aceasta perioada iese in relief prin frumusete. Crengile cu frunze ruginii se pot folosi si ele alaturi de plante al caror sezon abia incepe. Nu trebuie neaparat sa aplicati reguli de design. Obligatoriu este sa va bucurati, tineri si varstnici, de acest moment.

In functie de dimensiunea dovlecilor, puteti sa-i amplasati in aranjamentul cu plante, alaturi de ghivece sau jardiniere, pe diverse suporturi, banci sau etajere. Indiferent de modul ales pentru a-i expune, ei trebuie sa fie sanatosi, frumos colorati si interesant decupati.

ATENTIE Nu uitati sa strangeti stiuleti de porumb partial depanusati, dovleci mai mari sau mai mici, decupati sau nu, tartacute tigrate in verde si galben, platouri cu fructe, iedera, crengi de vita-de-vie si... funii cu ceapa sau usturoi, daca nu va deranjeaza prea tare mirosul lor puternic

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul