x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hidroelectrica anunță noi creșteri de prețuri pentru clienții casnici

Hidroelectrica anunță noi creșteri de prețuri pentru clienții casnici

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   21:40
Hidroelectrica anunță noi creșteri de prețuri pentru clienții casnici

Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică pe piața românească, anunță o creștere a prețului pentru o categorie specifică de consumatori.  Clienții care au contract la Hidroelectrica, societate la care statul este acționar majoritar, primesc în această perioadă propuneri de prelungire a contractelor.

„Stimate Client, Ȋn conformitate cu prevederile contractuale din contractul de furnizare, vă ȋnaintăm propunerea de modificare a condițiilor comerciale prevăzute ȋn Anexa nr. 2 la contract.

Față de aceste noi condiții comerciale, vă puteți exprima acordul sau dezacordul ȋn conformitate cu indicațiile din notificarea ataşată. 

Ȋn situația ȋn care vă veți exprima acordul față de aceste condiții comerciale, contractul de furnizare se va prelungi cu 12 luni, perioadă ȋn care se vor aplica noile tarife aferente energiei active” este mesajul primit de clienți.

Astfel, clienții Hidroelectrica vor plăti pentru un kw tariful de 0,9 lei, cu aproape 10 bani mai mult decât până acum. La acest tarif se aplică plafonarea impusă de Guvern, de 0,68 de lei/kwh pentru un consum cuprins între 0 și 100 kwh/lună și 0,80 lei/kwh (TVA inclus) pentru clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 100,01 și 255 kwh.

Spre comparație, în oferta anterioară, de la 1 ianuarie, prețul varia între 0,70160 lei/kWh, pentru clienții din București, și 0,78454 lei/kWh pentru clienții din Oltenia.

Reamintim, de asemenea, că oferta anterioară a Hidroelectrica era de asemenea valabilă până la 30 iunie, dar se pare că compania a decis să vină mai devreme cu un preț mai mare.

Prețul final al Hidroelectrica este așadar ușor peste cel mai mic preț plafonat de stat, de 0,68 lei/kWh. Însă pentru clienții care consumă lunar mai puțin de 100 kWh, compania va aplica prețul de 0,68 lei, potrivit Economedia.

 

×
Subiecte în articol: Hidroelectrica clienții casnici