x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Drumeti neobositi

Drumeti neobositi

22 Mar 2005   •   00:00

SANATATE/FRUMUSETE

MARA RADUCANU

Picioare frumoase si sanatoase. Cu siguranta fiecare femeie si-ar dori acest lucru. Mai mult, orice barbat ar fi mandru sa aiba langa el o doamna eleganta si cu picioare superbe. Dar, tot ce-i frumos si delicat necesita timp si ingrijire.

La serviciu, acasa, la prieteni, in piata, alergam tot timpul fara sa ne gandim prea mult la sanatatea si ingrijirea picioarelor noastre. De altfel, trebuie sa recunoastem ca ele duc povara cea mai grea, deoarece "ne cara" toata ziulica. Abia seara, cand ajungem acasa franti de oboseala, ne simtim picioarele umflate si grele.

Acordati atentie frumusetii picioarelor! Considerate ca o ruda saraca a restului corpului, acestea nu au parte de multe ori de aceeasi atentie precum mainile, tenul, pielea sau parul. Ele sunt neglijate, pentru ca rezista oricum, doar sunt de... cursa lunga, nu-i asa? In realitate lucrurile nu stau deloc asa, deoarece aspectul si frumusetea lor reprezinta o carte de vizita pentru fiecare persoana in parte.

SARM. O femeie frumoasa, ingrijita si aranjata stie foarte bine atunci cand este privita si admirata. Iar sarmul unei femei nu scapa neobservat de privirea atenta si selectiva a barbatului. De aceea, oricat de ocupate ati fi, incercati sa acordati mai multa atentie ingrijirii picioarelor dumneavoastra.

Supuse la grele incercari, picioarele merita sa fie rasfatate! Cum puteti face acest lucru? Foarte simplu! Seara, cand ajungeti acasa, o baie miraculoasa cu sare grunjoasa (doua linguri la doi litri de apa), calduta si de scurta durata are ca efect destinderea binefacatoare a picioarelor. Sau, pentru un plus de aroma, relaxare si tonifiere amestecati trei, patru picaturi de ulei volatil, lavanda, eucalipt sau menta.

Si, dupa ce va delectati picioarele cu o baita calda, sprijiniti-le la o inaltime mai ridicata decat cea a corpului, lucru benefic, deoarece favorizeaza circulatia sangelui si reduce riscul umflarii picioarelor.

REMEDII. Atentie la alimentatie! Sedentarismul si hrana necorespunzatoare accentueaza simptomul de picioare grele. De aceea, este recomandabil sa faceti cat mai multa miscare pentru a va intari musculatura si a imbunatati circulatia sangelui. Sarea, mancarurile picante sau cofeina trebuie inlaturate. Beti cat mai multa apa, ceaiuri din plante sau sucuri naturale, deoarece consumate cat mai des ele dau senzatia de picioare usoare. Practicati cu regularitate un sport! Incercati sa mergeti cat mai des pe la sala sau sa faceti exercitii fizice acasa. Dar, daca se intampla sa nu aveti prea mult chef, cea mai buna alternativa pentru a va mentine in forma este mersul pe bicicleta.

Masajul, prietenul picioarelor noastre! Dupa baie, acestea pot fi masate usor cu un gel, crema pentru picioare sau cu uleiuri de lavanda, ienupar si mentol. Veti observa imediat schimbarea: senzatia de greutate a picioarelor va disparea, iar confortul isi va face loc. Daca picioarele ne asculta si ne duc de fiecare data la destinatia corecta, haideti sa le respectam mai mult! Cum? Acordandu-le atentia si ingrijirea necesara, ca de, vorba proverbului: "Unde nu-i cap, vai de picioare"!

MIRACOLUL BAILOR
Baile reprezinta o modalitate eficienta si in acelasi timp rapida si practica pentru tratarea picioarelor umflate. Astfel, inmuiati-va picioarele intr-un lighean cu apa calduta. Adaugati in apa o infuzie de rozmarin sau cateva picaturi de ulei de brad. Sunt plante care invioreaza si improspateaza. Pentru picioarele umflate, un efect optim il au baile cu fiertura de castane salbatice sau ceaiul de menta. Iar impotriva transpiratiei, o baie cu sare se va dovedi extrem de utila. Incercati aceste solutii si veti vedea ca efectele nu vor intarzia sa apara!
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul picioarelor