x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Et voilà: C6!

Et voilà: C6!

10 Sep 2010   •   00:00
Et voilà: C6!

Dacă aveţi chef să fiţi puţin exclusivist...



Are aproape 5 metri lungime, un design uşor retro şi îi stă extrem de bine pe negru. O ţinută aristocratică, un calm imperial. Că nu vorbim despre altceva decât de Citroën C6.

Am testat zilele trecute noua motorizare de 3.0 litri pe motorină şi nu puteam să fim altfel decât încân­taţi. Fosta limuzină prezidenţială a lui Jacques Chirac îţi dă un sentiment de pace interioară (suspensiile să trăiască!) şi nici nu ştii ce să alegi: locul şoferului sau cel din spate, al pasagerului VIP.

SOLUŢII. Deşi nu este foarte important la o maşină de peste 50.000 de euro, consumul este destul de apropiat de cel din cifrele oficiale; motorizarea este satisfăcătoare, acceleraţia îşi face datoria în ciuda unor ezitări puţin perceptibile, iar manevrabilitatea nu are cusur: te des­curci cu eleganţă prin jungla urbană, în ciuda volumului mare al maşinii. Aşa că nu îţi mai rămâne decât să-i dai bătaie şi să admiri fine­ţea unor detalii sau ingeniozitatea unor soluţii interioare...

CÂTEVA TESTE. Conform unui raport EuroNCAP, dat publicităţii în ianuarie 2009, C6 era cea mai sigură maşină din Europa; totodată, a fost prima maşină care a obţinut patru stele pentru protecţia pietonilor * Jeremy Clarckson a încercat-o la un moment dat pe un hipodrom, filmând de pe un drum paralel o cursă de cai; suspensiile şi-au făcut din plin datoria şi filmarea nu a ieşit câtuşi de puţin tremurată.

Noi am testat
● Motorizare: 3.0 Hdi BVA/240 CP
● Cutie: automată 6
● Viteza maximă: 235 km/h
● Acceleraţie: 0-100 km: 8,5 s
● Consum: 7,4/10,2/5,8


NEWS
IMAGINEA OPEL.
Lena Meyer-Landrut din Germania, câştigătoarea concursului Eurovision în 2010, este noua imagine Opel. Vedeta de 19 ani, care a susţinut un concert-surpriză de o oră la finalul Zilei Porţilor Deschise de la Opel, a început cu această ocazie şi noua campanie de energizare a brandului. Un focus important va fi în zona muzicii şi entertainmentului: cea mai emoţională formă de comunicare.

CRUZE HATCHBACK. Povestea modelului Chevrolet Cruze continuă, iar ultimul său capitol anunţă lansarea noului model hatchback cu 5 uşi. O versiune de prezentare a autovehiculului compact al mărcii Chevrolet va fi dezvăluită pentru prima dată la Sa­lo­nul Auto de la Paris pe 30 septembrie. Noul Chevrolet Cruze hatchback va fi una dintre cele patru premiere mon­diale Chevrolet de la acest salon. Prin introducerea noului hatchback Cruze, clienţii au la dispoziţie un stil alternativ de caroserie pe lângă se­da­nul tradiţional. Noul model Chevrolet Cruze hatchback cu 5 uşi va fi pus în vânzare în toată Europa la mijlocul anului 2011.

×
Subiecte în articol: auto