x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evaluare - Frattini e optimist

Evaluare - Frattini e optimist

de Aniela Nine    |    14 Mar 2006   •   00:00

"Daca la ultima vizita avuta in Romania ma declaram optimist privind aderarea, de data aceasta spun ca sunt mai mult decat optimist." Acesta a fost mesajul pe care comisarul european Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, l-a exprimat ieri dupa intalnirea pe care a avut-o cu primul-ministru Tariceanu si cu ministrii Justitiei si de Interne, Monica Macovei si Vasile Blaga.
De altfel, Frattini a tinut sa felicite autoritatile romane pentru rezultatele obtinute pana acum in domeniul Justitiei si al afacerilor interne. Cat priveste o data certa a aderarii Romaniei, Frattini a afirmat ca decizia definitiva va fi luata la Consiliul European din iunie, in functie de rezultatele consemnate de raportul de monitorizare din mai.

Pe de alta parte, oficialul european a facut si sugestii in ceea ce priveste lupta anticoruptie, subliniind ca este important sa se evite schimbarea regulilor de numire sau de revocare a procurorilor care coordoneaza activitatea DNA, acestea fiind stabilite cu doar cateva luni in urma.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul