Luni, 31 martie, la Clubul Ţăranului, a avut loc degustarea Pelinului de Urlaţi. “Un vin proaspăt, licoros, un bun digestiv şi tonic cardiac”, după cum l-a descris Cosmin Florescu Zidurean.
Marea degustare. “Pelinul este o băutură magică, care se leagă de Postul Paştilor şi de luna mai. Are rolul de a ne racorda la renaşterea naturii: curăţă sângele şi dă putere organismului”, aşa a început povestea Cosmin Florescu Zidurean, oenolog, scriitor şi realizator tv. Incursiunea în lumea magică a licorii s-a petrecut luni, 31 martie, la Clubul Ţăranului, unde a avut loc degustarea Pelinului de Urlaţi. “Un vin proaspăt, licoros, un bun digestiv şi tonic cardiac”, după cum l-a descris Cosmin Florescu Zidurean. Fermentat o dată cu plantele, vinul, cu o tărie alcoolică de 14 grade, impresionează în primul rând prin aromă. Băutura are la bază un Merlot premium, care a fost “îmbogăţit” cu pelin, peliniţă, busuioc, coada-şoricelului şi alte trei plante, considerate însă “secretul producătorului”. (D.R.)
În ţară
12-14 aprilie. Floriile, zeiţe ale primăverii. Slatina, judeţul Olt. Muzeul Judeţean Olt este organizatorul acestui eveniment cultural.
Aprilie. Târgul de Paşti. Timişoara, judeţul Timiş. Timp de o lună, în târgul amenajat în centrul Timişoarei se vor putea achiziţiona produse specifice sărbătorilor pascale.
15 aprilie. Târg mixt. Comana de Jos, judeţul Braşov. Vizitatorii vor putea cumpăra variate produse alimentare la preţuri atractive.
În lume
9-12 aprilie. Tourism. Leisure. Hotels. Chişinău, Republica Moldova. Expoziţie internaţională la care participă profesionişti din domeniul turismului, agrementului şi industriei hoteliere.
10-12 aprilie. Gastroexpo. Gdansk, Polonia. Târgul este adresat producătorilor şi exportatorilor de produse şi utilaje din industria alimentară.
11-12 aprilie. Festivalul berii. Helsinki. Finlanda. Nenumărate sortimente de bere, cidru sau whisky vor însufleţi atmosfera. (C.D.)