x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Eveniment

de Jurnalul National    |    09 Apr 2008   •   00:00

Luni, 31 martie, la Clubul Ţăranului, a avut loc degustarea Pelinului de Ur­laţi. “Un vin proaspăt, licoros, un bun digestiv şi tonic cardiac”, după cum l-a descris Cosmin Florescu Zidurean.

Marea degustare. “Pelinul este o băutură magică, care se leagă de Postul Paştilor şi de luna mai. Are rolul de a ne racorda la renaşterea naturii: curăţă sângele şi dă putere organismului”, aşa a început povestea Cosmin Florescu Zi­du­rean, oenolog, scriitor şi realizator tv. Incursiunea în lu­mea magică a licorii s-a petrecut luni, 31 martie, la Clubul Ţăranului, unde a avut loc degustarea Pelinului de Ur­laţi. “Un vin proaspăt, licoros, un bun digestiv şi tonic cardiac”, după cum l-a descris Cosmin Florescu Zidurean. Fermentat o dată cu plantele, vinul, cu o tărie alcoolică de 14 grade, impresionează în primul rând prin aromă. Băutura are la bază un Merlot premium, care a fost “îmbogăţit” cu pelin, peliniţă, busuioc, coada-şoricelului şi alte trei plante, considerate însă “secretul producătorului”. (D.R.)


În ţară

12-14 aprilie. Floriile, zeiţe ale primăverii. Slatina, judeţul Olt. Muzeul Judeţean Olt este ­organizatorul acestui eveniment ­cultural.

Aprilie. Târgul de Paşti. Timişoara, judeţul Timiş. Timp de o lună, în târgul amenajat în centrul Timişoarei se vor putea achiziţiona produse specifice sărbătorilor ­pascale.

15 aprilie. Târg mixt. Comana de Jos, judeţul Braşov. Vizitatorii vor putea cumpăra variate produse alimentare la preţuri atractive.


În lume

9-12 aprilie. Tourism. Leisure. Hotels. Chişinău, Republica Moldova. Expoziţie internaţională la care participă profesionişti din domeniul turismului, agrementului şi industriei hoteliere.

10-12 aprilie. Gastroexpo. ­Gdansk, Polonia. Târgul este adresat producătorilor şi ­exportatorilor de produse şi utilaje din industria alimentară.

11-12 aprilie. Festivalul berii. Helsinki. Finlanda. Nenumărate sortimente de bere, cidru sau whisky vor însufleţi atmosfera. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda