x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

19 Sep 2007   •   00:00

22 septembrie. Festivalul cătinei şi fructelor de pădure. Şotrile, judeţul Prahova. Atracţia manifestării o reprezintă expoziţia cu vănzare de fructe de pădure şi articole de artizanat.

In ţară

22 septembrie. Festivalul cătinei şi fructelor de pădure. Şotrile, judeţul Prahova. Atracţia manifestării o reprezintă expoziţia cu vănzare de fructe de pădure şi articole de artizanat.

22-23 septembrie. Festivalul caşcavelei. Valea Doftanei, judeţul Prahova. Ediţia a VI-a le propune vizitatorilor produse specifice zonei montane.

28-30 septembrie. Festivalul agrar Turda Est. Turda, judeţul Cluj. In cadrul festivalului se intenţionează doborărea recordului mondial de anul trecut la impletit ceapă (150 metri). (M.S.)

In lume

19-21 septembrie. Festivalul alimentar sud-american. Cancun, Mexic. Este organizat in zece secţiuni, cuprinzănd atăt produse procesate, căt şi organice.

20-23 septembrie. Festivalul alunelor. Virginia, Statele Unite ale Americii. Manifestarea a devenit deja o tradiţie, adunăndu-i laolaltă pe producătorii de alune din Virginia.

24-27 septembrie. Fine Food. Sydney, Australia. Peste 750 de expozanţi sunt aşteptaţi la cel mai mare tărg de profil din Australia. (S.C.)

Drumul păinii. La cea de-a VII-a ediţie a Tărgului de Păine, desfăşurat in perioada 8 -9 septembrie in Parcul Naţional din Bucureşti, vizitatorii au putut fi martorii dramaticului drum al transformării in păine a bobului de grău. Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia, unul dintre organizatorii acestui tărg, a adus in Capitală primele utilaje agricole folosite in Romănia, dar şi ţesturi şi cuptoare in care se plămădea odinioară păinea. Bucureştenii au putut gusta astfel din pita caldă proaspăt scoasă de sub ţest, dar şi din plăcintele, covrigii şi turta dulce comercializate la zecile de standuri. Nu au fost uitate nici brănzeturile tradiţionale şi cărnaţii afumaţi.
×
Subiecte în articol: septembrie agenda