x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

03 Oct 2007   •   00:00

Festivalul Internaţional al Sarmalelor. Organizat ca in fiecare an la Praid, in perioada 21-23 septembrie, festivalul a stabilit la această ediţie două recorduri pentru cea mai mare şi, respectiv, cea mai mică sarma.

Festivalul Internaţional al Sarmalelor. Organizat ca in fiecare an la Praid, in perioada 21-23 septembrie, festivalul a stabilit la această ediţie două recorduri pentru cea mai mare şi, respectiv, cea mai mică sarma. Echipa de la Sinaia a pregătit o sarma uriaşă, lungă de aproape un metru şi jumătate şi care căntărea 3 kilograme. La polul opus s-a aflat sărmăluţa pregătită de echipa din Mosónõk- Ungaria. Avănd doar 4 milimetri lungime şi 2 milimetri lăţime, ea a fost realizată folosind scobitori şi ace cu gămălie. Cea mai originală sărmăluţă a fost aleasă cea in frunze de ţelină cu umplutură de ficat. Echipa din Ungaria a fost desemnată căştigătoare pentru cea mai variată gamă de sarmale prezentate, iar echipa Praid "Csipet Csapat" a căştigat premiul pentru cei mai tineri concurenţi (două fete şi doi băieţi in vărstă de 8 ani).Â

In ţară

5-7 octombrie. Sărbătoarea vinului. Valea Călugărească, judeţul Prahova. Manifestarea cuprinde un concurs de vinuri, dar şi expoziţii cu vănzare de produse vini-viticole, artizanat şi produse meşteşugăreşti.

6-7 octombrie. Zilele Toamnei. Urlaţi, judeţul Prahova. Participanţii vor putea cumpăra produse meşteşugăreşti şi agricole.

7 octombrie. Ziua Recoltei. Techirghiol, judeţul Constanţa. Sunt aşteptaţi să participe la acest tărg cei mai importanţi comercianţi de produse agro-alimentare din judeţ.

In lume

3-6 octombrie. Cupa Internaţională Kremlin. Moscova, Rusia. Aflată la cea de-a treia ediţie, competiţia va fi structurată in trei secţiuni: echipe naţionale, regionale şi individuale, alcătuite din maeştri culinari.

5-7 octombrie. Festivalul vinului. Oregon, SUA. Timp de trei zile se vor organiza demonstraţii culinare, degustări de vinuri şi spectacole.

5-7 octombrie. Festivalul anual al merelor. Illinois, SUA. Peste 80 de standuri vor vinde cidru, gogoşi, plăcinte, floricele şi martini, toate avănd printre ingrediente merele.

Â


×
Subiecte în articol: agenda