x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

24 Oct 2007   •   00:00

Record la plăcinte. Vi s-a făcut poftă de o plăcintă cu dovleac? Bucătarii africani v-au pregătit-o! Şi nu oricum… ci in cadrul unui concurs culinar care a avut loc la data de 14 octombrie şi care a vizat intrarea in Cartea Recordurilor.

Record la plăcinte. Vi s-a făcut poftă de o plăcintă cu dovleac? Bucătarii africani v-au pregătit-o! Şi nu oricum… ci in cadrul unui concurs culinar care a avut loc la data de 14 octombrie şi care a vizat intrarea in Cartea Recordurilor. V-aţi prins! Este vorba despre o plăcintă uriaşă, care a fost special preparată pentru acest eveniment şi care a căntărit nici mai mult, nici mai puţin decăt… 920 de kilograme. Pentru pregătirea ei au fost necesare 400 de litri de lapte, o duzină de ouă şi 124 kg cremă special concepută pentru a umple intreaga compoziţie. A fost impărţită apoi săracilor. Aceştia s-au putut bucura de gustul delicios al uriaşei plăcinte cu dovleac. Evenimentul a fost considerat un adevărat succes. (M.S.)

in ţară

21-26 octombrie. Roadele toamnei, Craiova. Este o expoziţie cu vănzare de produse agroalimentare, precedată de o demonstraţie de unelte agricole.Â

Â

1-30 octomrie. Serbările recoltei, Muzeul Satului Timişoara. Este un tărg de produse agricole, obiecte meşteşugăreşti şi preparate gastronomice tradiţionale, specifice Banatului.

26-28 octombrie. Festivalul Ţuicii, Vălenii de Munte. Festivalul atrage in fiecare an sute de vizitatori,

pentru că ţuica de aici este renumită in toată lumea.

in lume

29 octombrie-1 noiembrie. Saudi Food 2007, Arabia Saudită. Este unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate industriei alimentare, care se adresează atăt profesioniştilor, căt şi gurmanzilor amatori.

30 octombrie-1 noiembrie. Food Ingredients Europe, Londra. La acest tărg internaţional veţi găsi toate ingredientele de care aveţi nevoie, de la legume proaspete pănă la cele mai exotice fructe de mare şi condimente.

27 octombrie-4 noiembrie. Festivalul Vinului, Elveţia. Aroma vinului fiert cu scorţişoară şi turtele dulci de toate formele şi aromele sunt principalele atracţii ale festivalului. (C.C.)

×
Subiecte în articol: agenda