x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

20 Feb 2008   •   00:00

20-23 februarie. Mariage Fest, Bucu­reşti. Târgul de la Hotelul Sofitel este un prilej de a afla meniuri de nunţi.

în ţară

20-23 februarie. Mariage Fest, Bucu­reşti. Târgul de la Hotelul Sofitel este un prilej de a afla meniuri de nunţi.

23 februarie-8 martie. D’alle(s) măr­­ţişorului, Bucureşti. La târgul de la Sala Dalles se găsesc diverse ca­do­uri, de la tradiţional la modern. (C.D.)

 

în lume

20-25 februarie. Festivalul ­gastronomiei şi al comediei. ­Reykjavik, Islanda. Cea de-a VII-a ediţie are ca principal punct de atracţie preparatele din carne de miel şi peşte pregătite de cei mai mari maeştri culinari din lume.

22-23 februarie. Festivalul Jalapeno. Laredo, SUA. Preparate deosebit de picante şi concursuri pentru adevăraţii fani ai ardeilor iuţi.

22 februarie-5 martie. Food & Wine Festival. Melbourne, Australia. 16 zile şi 220 de evenimente, toate “aromate” cu preparatele cele mai rafinate ale bucătăriei australiene.

23 februarie-2 martie. Salonul internaţional agricol. Paris, Franţa. Peste 1.000 de expozanţi şi 500.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la una dintre cele mai importante manifestări din domeniu. (S.C.)

 

 

 

Zilele ciocolatei. Timp de patru zile, oraşul Windham din Marea Britanie i-a atras ca un magnet pe toţi cei care se simt în al nouălea cer atunci când savurează chiar şi numai o bu­că­ţică de ciocolată. Cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor, locui­torii oră­şelului britanic, dar şi miile de turişti sosiţi aici s-au nu­mă­rat printre norocoşii care au putut admira şi gusta unele dintre cele mai ademenitoare preparate: diferite sortimente de ciocolată de casă, torturi de ciocolată, specialităţi de brânză, fructe glasate, tarte cu brânză sau cu fructe etc. La Concursul gastronomic, senzaţia acestei “sărbători dulci”, au participat copii de-o şchioapă (unii de doar 5 ani), dar şi adulţi. Ei au pregătit cu propriile puteri şi după inspiraţie prăjituri din a căror reţetă nu putea să lipsească ciocolata. Au fost premiate cele mai gustoase, aspectuoase şi creative deserturi. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda