x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Borussia Dortmund elimină surprinzător pe PSG și e în finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund elimină surprinzător pe PSG și e în finala Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2024   •   23:50
Borussia Dortmund elimină surprinzător pe PSG și e în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

Borussia Dortmund a reușit marți seara o prestație excelentă în deplasare, învingând Paris St-Germain pentru a ajunge din nou în finala Ligii Campionilor, după cea pierdută în 2013. Dortmund a avut un avantaj de 1-0 după prima manșă a semifinalei, pe care l-a dublat prin golul lui Mats Hummels.

Chiar și după o victoria din tur cu 1-0 pe teren propriu în fața lui PSG pe 30 aprilie, grație golului lui Niclas Fullkrug, specialiștii și fanii se așteptau ca francezii să îi surclaseze în manșa secundă.

PSG a nimerit bara de patru ori, totuși cel care a marcat singurul gol al returului, a fost fundașul Mats Hummels, care a rămas nemarcat la cinci metri, de unde a reluat cu capul în plasă după un corner de pe partea stângă executat de Julian Brandt.

Acest gol a venit imediat după ce Warren Zaire-Emery de la PSG a irosit o șansă glorioasă, când a trimis un voleu pe lângă stâlp din apropiere la începutul reprizei secunde.

PSG a lovit bara de două ori și în meciul tur din Germania și, mai mult, după ce a fost condusă cu 2-0 la general, a fost la un pas să primească un penalty ce putea relansa meciul

Arbitrul italian Daniele Orsato a arătat inițial punctul cu var, dar s-a răzgândit instantaneu și a decis că faultul lui Hummels asupra lui Ousmane Dembele a fost chiar la marginea careului.

PSG se pregătea foarte convinsă de câștigarea Ligii Campionilor în acest sezon, titlul pe care nu îl are și nu-l va avea nici de data aceasta în palmares. Francezii au pierdut finala din 2020, iar anul acesta au fost opriți în semifinale de un Dortmund care a realizat o excelentă demonstrație defensivă pentru a-i elimina pe câștigătorii titlului în Franța.

Kylian Mbappe, aflat la ultimul său meci european pentru PSG înainte de a se alătura lui Real Madrid în vară, a fost unul din cei care a nimerit bara, alături de Warren Zaire-Emery, Nuno Mendez și Vitinha, parzienii adunând un total de 6 bări în dubla confruntre.

Finala va avea loc pe Wembley, sâmbătă, 1 iunie și ar putea fi o afacere exclusiv germană, așa cum a fost în mai 2013, când Bayern Munchen a învins Dortmund cu 2-1 la Londra.

Bayern și Real joacă a doua semifinală din 2024, iar prima manșă s-a încheiat 2-2 în Germania, urmând ca returul să aibă loc miercuri în Spania.

Dortmund își propune să devină campioană europeană pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins-o pe Juventus cu 3-1 în finala din 1997.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: borussia dortmund psg