x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Jurnalul National    |    05 Mar 2008   •   00:00

9 martie. Sfinţii 40 de Mucenici. Apostolache, judeţul Prahova. Tradiţiile româneşti şi strigăturile peste sat sunt puse în valoare la acest festival popular.

 

În ţară

9 martie. Sfinţii 40 de Mucenici. Apostolache, judeţul Prahova. Tradiţiile româneşti şi strigăturile peste sat sunt puse în valoare la acest festival popular.

11 martie. Târg mixt. Cincu, judeţul Braşov. Vizitatorii vor putea achiziţiona diverse produse alimentare la preţuri avantajoase.

15 februarie-20 martie. Olten-Olt- Oltenia. Muzeul Ţăranului Român, Bucureşti. Expoziţia oferă o plimbare virtuală în Oltenia (România) şi Olten (Elveţia), prin intermediul meşteşu­guri­lor populare.

 

În lume

7-8 martie. Festivalul Pinot Noir. Shell Beach, SUA. Cea de-a VIII-a ediţie oferă spre degustare diverse sortimente de Pinot Noir, unul dintre cele mai aromate vinuri.

7-9 martie. Festivalul recoltei merelor şi strugurilor. Stanthorpe, Australia. Timp de trei zile, participanţii se înfruptă din cele mai gustoase preparate.

8-9 martie. Festivalul internaţional al uleiului de măsline. Fort Lau­derdale, SUA. Concursuri de degus­tare de preparate pe bază de ulei de măsline, dar şi expoziţii de produse de panificaţie. (C.D.)

 

Degustare şi show gastronomic. Marţi, 26 februarie, într-un restaurant din Bucureşti a avut loc o degustare de zece vinuri de colecţie, importate în ţara noastră din Africa de Sud, Chile, Franţa, Italia şi Portugalia. Printre vinurile degustate se numără un Shiraz, un Cabernet Sauvignon, un Chardonnay şi un Pinot Noir. Degustarea a fost însoţită şi de un show gastronomic, prezentat de bucătarul Marian Toader. Cotletele de berbecuţ stinse în vin şi asortate cu stru­guri maceraţi în vinars au reprezentat atracţia gastrono­mică a serii. “Shiraz-ul, un vin cu originile în Franţa, consu­mat în ţara noastră şi în perioada interbelică, dar care a atins excelenţa în Africa de Sud şi Australia se asortează de minune cu cotletele de berbecuţ.” Aşa ne-a declarat somelierul Sergiu Nedelea, amfitrionul degustării de marţi. (D.R.)

×
Subiecte în articol: agenda