În ţară
12-15 martie. Salon de dotări hoteliere şi alimentaţie publică. Constanţa. Vor fi expuse echipamente, materiale, mobilier pentru hoteluri şi restaurante.
13-16 martie. Târg de nunţi. Bacău. Evenimentul oferă viitorilor miri soluţii
ingenioase pentru o nuntă de vis absolut “delicioasă”.
18-21 martie. Hotel & Catering. Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi să participe la
acest târg profesioniştii din domeniul hotelier şi alimentar. (S.C)
În lume
10-14 martie. Alimentaria. Barcelona, Spania. Acest târg este considerat unul din cele mai mari evenimente de specialitate în domeniul produselor alimentare şi al băuturilor din Europa.
14-16 martie. Expoziţia internaţională de alimente şi băuturi.
Pasay City, Filipine. Preparatele tradiţionale
ce nu trebuie să dispară, dar şi cele internaţionale sunt atracţiile
evenimentului.
15-16 martie. Festivalul Culinar Vestic. Phoenix, SUA. Peste 50 de maeştri culinari
din Arizona
vor pregăti pentru participanţi mâncăruri pentru toate gusturile. (M.B.)
A căzut o stea. “Le Grand Vefour” din Paris, cotat până anul trecut ca unul dintre cele mai rafinate restaurante cuprinse în deja faimosul Guide Michelin, şi-a pierdut din credibilitate. Deschis pentru prima dată în 1784, i-a avut ca oaspeţi pe împăratul Napoleon şi pe soţia sa Josephine, pe scriitorii Victor Hugo, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir şi André Malraux. Inspectori anonimi au vizitat restaurantul de 12 ori înainte de a da temutul verdict. Bucătarul chef Guy Martin nu se mai ridică la nivelul aşteptărilor. Bucătar mai întâi la un restaurant ce servea pizza, Guy Martin a demonstrat un talent uluitor, fiind astăzi maestru culinar la celebrul restaurant din Grădinile Palatului Regal din Paris. Preparatele care i-au adus consacrarea sunt ravioli cu ficat de gâscă şi sos cremă de trufe sau foitaj cu ciocolată, alune, ciocolată de caramel şi, neobişnuit… câteva cristale de sare de mare.