x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Jurnalul National    |    23 Apr 2008   •   00:00


În ţară

10 aprilie-26 octombrie. Tîrgul Ţă­ranului Român. Bucureşti. La fie&am


În ţară

10 aprilie-26 octombrie. Tîrgul Ţă­ranului Român. Bucureşti. La fie­care sfîrşit de săptămînă, “bucatele ţărăneşti pentru guri împărăteşti” îşi aşteaptă cumpărătorii în Piaţa Amzei, în adevărata tradiţie românească.

17-30 aprilie. Tîrg de Paşti. Bacău. Vor fi expuse bunuri de larg consum, produse alimentare, dar şi jucării, pentru toate gusturile.

23-24 aprilie. Tîrg tradiţional. Sîngeorgiu de Pădure, judeţul Mureş. Timp de două zile vor putea fi achiziţionate produse tradiţionale.


În lume

24-26 aprilie. Horex. Almaty, Kazakhstan. Cea de-a patra ediţie cuprin­de într-un singur loc tot ceea ce trebuie să ştiţi despre dotările res­tauran­telor, hotelurilor şi supermarketurilor.

25-26 aprilie. Festivalul mură­turilor. Mount Olive, SUA. Ex­po­ziţie de maşini de epocă, carnaval, escaladări, cursă de porci, golf, expoziţie de produse artizanale şi, bineînţeles, foarte multe murături.

25-28 aprilie. Festivalul brînzeturilor. Western Cape, Africa de Sud. Sute de sortimente de brînză dintre cele mai renumite, alături de pîine proaspăt scoasă din cuptor, măsline şi vin. (C.D.)

 

Licitaţie. La data de 12 aprilie, Galeria de Artă Ana de pe Strada Ermil Pangrati, din Bucureşti, a organizat prima ­licitaţie. Printre tablouri, porţelanuri, vase pentru flori, ­coliere şi inele s-au aflat un serviciu de ceai din porţelan Rosenthal- Chippendale, un serviciu de ceai Bavaria, un ­serviciu de masă din faianţă din Anglia cu 48 de piese şi un serviciu de cafea Feinzilber, toate din secolul XX. De mare interes au fost şi o fructieră din argint, din Austro-Ungaria, ce are marcată Coroana României, şi o tavă din Rusia, ce datează din 1871. De asemenea, o măsuţă din Veneţia, sculptată de fraţii Botaciu, şi o masă cu ornamente din bronz au fost atracţiile evenimentului. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda