x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

11 Iun 2009   •   00:00
Evenimente
Sursa foto: /

Preparate italiene de top. Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară (AROMA) împreună cu Federaţia Bucătarilor din România - FBR a încheiat anul acesta un parteneriat profesional cu Associazione Professionale Cuochi Italiani - a organizat, la 3 iunie 2009, prima ediţie a "Zilei Bucătăriei şi Tradiţiei Italiene".



Evenimentul a transformat o zi obişnuită într-un moment special dedicat zilei Italiei, care s-a sărbătorit la data de 2 mai. Întâlnirea a reunit producători şi importatori de produse italiene food şi non-food şi a realizat un periplu prin bucătăria tradiţională italiană, sub forma unui show gastronomic menit să dezvăluie din secretele maeştrilor bucătari din Peninsulă. Gabriele Zanardelli, executive chef al Angelo Po, a susţinut o demonstraţie culinară, iar preparatele pregătite de el au încântat papilele gustative ale invitaţilor. (M.B.)

ÎN ŢARĂ
13-14 iunie. Târgul de la Vama Sării. Vadul Crişului, judeţul Bihor. Manifestarea cuprinde şi un concurs de gastronomie unde va fi pregătit cel mai bun bogracs (preparat specific unguresc).

12 iunie. Zilele Racoşului. Racoş, judeţul Braşov. Voie bună, preparate delicioase, articole meşteşugăreşti, dansuri şi cântece populare...

14 iunie. Marele Târg al Meşteşugarilor. Gorgota, judeţul Prahova. Sunt aşteptaţi să sosească meşteşugari din întreaga ţară ce vor expune obiecte lucrate cu migală.


ÎN LUME
11-13 iunie. AGRITEX. Damasc, Siria. La cel de-al XIV-lea târg agricol sunt expuse utilaje şi tehnologii de ultimă generaţie.

14-20 iunie. Festivalul homarilor. Ambergris Caye, Belize. O săptămână întreagă dedicată demonstraţiilor culinare care au la bază homari.

16-18 iunie. POLFISH. Gdansk, Polonia. Pescari amatori sau profesionişti, specialişti în domeniul tehnologiilor sunt invitaţi să participe la acest eveniment. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda