x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Demonstraţie culinară

Evenimente: Demonstraţie culinară

23 Iul 2009   •   00:00
Evenimente: Demonstraţie culinară

Atmosfera din grădina de vară a Centre Ville Le Bistro a fost, joi, 16 iulie, "încinsă" de celebrul maestru al artei culinare, Antonio Passarelli, care a preparat câteva reţete ce au avut la bază brandy.

În prezenţa a numeroşi prieteni şi ziarişti acesta a încins tigăile şi a gătit, de la antreuri până la desert, preparate care conţin preţiosul ingredient. Dintre "vedetele" serii aş enumera "Filletto di vitello all Brandy Alexandrion", "Biscotini di pasta frolla con crema di ricotta all Brandy", dar şi numeroase cocktailuri ce au la bază celebra băutură.

Specialiştii spun că în acest caz "orice amestec este permis, dar preferatele rămân amestecurile cu cola şi lamâie, gheaţă şi bitter". Şi tot de la ei am aflat şi alte amănunte legate de băutură: "culoarea brandyului - rezultată în urma contactului îndelungat cu lemnul - este galben-chihlimbariu cu nuanţe roşcate. Lichidul este limpede şi uşor uleios, rămânând practic pe pereţii interiori ai paharului la agitarea acestuia". (M.B.)

 

În ţară
23- 25 iulie. Zilele Slănicului. Slănic, judeţul Prahova. Cea de-a VII a ediţie vine cu pagini de monografie, expoziţii, spectacole în aer liber, dar şi cu un concurs de atletism.
25 iulie. Festivalul secerişului. Ampoiţa, judeţul Alba. Devenit o tradiţie în zonă, evenimentul readuce la lumină vechile obiceiuri ce succedau secerişul. Preparatele specifice locului îi vor ademeni pe vizitatori.
27 iulie. Sărbătoarea satului. Fulga, judeţul Prahova. Ca în fiecare an, vor fi organizate spectacole folclorice, expoziţii de produse meşteşugăreşti, dar şi gastronomice.

 

În lume
23-26 iulie. Bio Brazil. Sao Paolo, Brazilia. La acest târg internaţional vor fi expuse cele mai noi produse organice şi ecologice.
24-26 iulie. Festivalul usturoiului. Gilroy, USA. Ediţia cu numărul 31 a pregătit pentru vizitatori nu mai puţin de 10 tone de cane de vită, 4 tone de paste, 4 tone de calamari, două tone de creveţi şi, bineînţeles, două tone de usturoi.
26-29 iulie. SAHARA. Cairo, Egipt. Cel mai important târg din Africa şi Orientul Mijlociu, ce are ca principale teme produsele agricole şi tehnologiile din acest domeniu. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda