x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Top Gastro

Evenimente: Top Gastro

11 Feb 2010   •   00:00
Evenimente: Top  Gastro

În perioada 4 -7 februarie, Praga a găzduit un eveniment de amploare adresat profesioniştilor din domeniul gastronomiei (patroni de restaurante, firme de catering, baruri, bucătari, producători de vinuri etc.). Prima zi a fost dedicată degustărilor preparatelor culinare şi a băuturilor, precum şi expunerea unui nou concept - turismul culinar.

"Specialităţi ceheşti" este numele unui program ce are ca scop promovarea bucătăriei tradiţionale. Astfel, au fost organizate demonstraţii culinare (susţinute de importanţi maeştri bucătari), unde au fost pregătite atât sviÎkova (o friptură la cuptor, servită alături de un sos pe bază de smântână şi colţunaşi), cât şi bramborák (chifteluţe din cartofi cu usturoi şi plante aromate). Sortimentele tradiţionale de băuturi (cum ar fi slivovice - ţuică de prune) au fost şi ele expuse la târg. (S.C.)

 

În ţară
12 - 14 februarie. Zilele oraşului. Buşteni, judeţul Prahova. Un prilej numai bun pentru expoziţii, concerte, spectacole şi multe surprize pentru toţi cei prezenţi.
25 - 28 februarie. Târgul mărţişorului. Bucureşti. Muzeul Ţăranului Român vă invită să cumpăraţi cele mai frumoase mărţişoare lucrate manual.
24 februarie - mai. Covor, simbol al interiorului sud transilvănean. Sibiu. Expoziţia va fi organizată la Casa Artelor, fiind pentru tineri o modalitate interactivă de a cunoaşte vechile tradiţii româneşti.

 

În lume
11 - 15 februarie. Cookbook Fair. Paris, Franţa. Este cel mai important eveniment dedicat publicaţiilor din domeniul gastronomic. Sesiuni de autografe, demonstraţii culinare, degustări de vin.
12 - 13 februarie. Gourmet Festival. Zagreb, Croaţia. La acest festival vor participa profesionişti (producători de vin, oenologi, somelieri, bucătari etc.), dar şi gurmanzi dornici să încerce cele mai noi trenduri în domeniul gastronomic.
14 februarie. Carnival. Vilanova i la Geltrú, Spania. Parade, petreceri, lupte de stradă cu... meringue, bomboane şi cereale. Evenimentul se va încheia cu ritualul înmormântării unei... sardine. În concluzie, cea mai mare petrecere.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda