x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Facturi mai mici, un mediu eco

Facturi mai mici, un mediu eco

de Alexandru Radescu    |    11 Apr 2009   •   00:00
Facturi mai mici, un mediu eco

Schneider Electric propune o serie de echipamente care oferă posibilităţi de economie de până la 30% din consumul energetic atât pentru locuinţe, cât şi pentru birouri.

Aparatele pot seta variaţia luminii şi pot comanda aprinderea, stingerea sau intensitatea acesteia în funcţie de fiecare colţişor din casă. Temperatura şi jaluzelele pot fi, de asemenea, controlate din acelaşi loc, astfel asigurând exact atmosfera dorită, fără efort suplimentar.

VARIATOR
Instalaţia electrică poate lumina când mai puternic, când mai difuz, în funcţie de activităţile casnice, dacă se montează un variator de tensiune din gama Unica. Atenţie, acesta poate fi montat doar pentru becuri incandescente!

Detectoarele de mişcare asigură un grad sporit de confort la o economie de energie de până la 20%. Spre deosebire de variatoarele de tensiune, acestea pot fi montate pe orice tip de surse de iluminat şi se declanşează doar atunci când cineva intră în încăpere sau trece prin spaţiul monitorizat de senzorii acestuia.

De asemenea, pentru a afla cu exactitate cât curent se iroseşte şi care sunt cei mai mari consumatori, sunt foarte utile contoarele trifazate. Acestea monitorizează consumul de energie electrică pentru fiecare circuit în parte.

ÎNTRERUPĂTOARELE
Pe aceeaşi linie de modernizare eficientă, întrerupătoarele obişnuite pot fi înlocuite cu întrerupătoare crepusculare programabile, care se aprind şi se sting în funcţie de apus sau răsărit. Astfel, lumina se va aprinde doar atunci când este cu adevărat necesar, la lăsarea întunericului, iar costurile la electricitate se vor reduce cu până la 30%.

Curăţare pe bază de aburi: A++


LG a adus în România maşina de spălat cu tehnologie pe bază de abur (model F1402FDS6), ce dispune de cea mai mare capacitate de încărcare de pe piaţă: 9 kg.


Maşina dispune de programul Allergy Care care utilizează aceeaşi tehnologie de spălat cu abur pentru a ajuta la eliminarea alergenilor, a scamelor şi a rezidurilor de detergent, care pot cauza alergii la nivelul pielii şi sinusurilor. Funcţionarea pe bază de abur permite maşinii de spălat clasa energetică A++ să consume cu 21% mai puţină energie.

De asemenea, maşina de spălat utilizează cu până la 35% mai puţină apă. Maşina de spălat poate determina în mod automat durata programului şi a cantităţii de apă necesare, economisind timp şi energie. Poate fi achiziţionată la preţ de 3.900 de lei.

×