x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Flori pentru decorul interior de sărbători

Flori pentru decorul interior de sărbători

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    18 Dec 2008   •   00:00

"Primeneşte-ţi gazdă casa" este îndemnul unui încântător colind de-al nostru! Decorarea pentru sărbătoare a casei tale trebuie musai să rezoneze cu căldura care arde sufletele acum, parcă mai mult decât în orice altă perioadă a anului. Vă vindem noi un pont, pentru o amenajare cu totul şi cu totul specială!



Ştiut este faptul că florile sunt prezenţe plăcute şi relaxante ce pot tempera şi desfăta, spiritul orişicui. Atunci de ce să nu apelăm la ele ca ingredient principal alături de brad, pentru decorul de sărbătoare? Mai ales că ele ne sunt şi la îndemână. Ne vom referi în acest material la o floare anume, respectiv la cea mai reprezentativă pentru Crăciun, Poinsettia sau "Steaua Crăciunului", cum este cunoscută în limbaj popular.

IDEI
Steaua Crăciunului dă foarte bine în decorul pentru mesele de Crăciun şi Anul Nou. De asemenea, plasate la intrare sau în colţurile mai întunecate ale locuinţei, aceste flori "le îndulcesc" prin plusul de culoare şi lumină pe care îl aduc. Mai multe ghivece de Poinsettia pot să îmbrace interesant baza pomului de Crăciun. Ghiveciul cu Poinsettia îmbrăcat cu o căciulă "împrumutată" de la Moşu’ decorează de sărbătoare foarte frumos fereastrele casei tale sau orice alt colţisor al ei. Pentru că tot am amintit de ghiveci, să nu uităm că acesta poate să fie pictat cu motive potrivite Sărbătorilor, îl putem îmbrăca în staniol colorat sau hârtie creponată.
Putem de asemenea "să sacrificăm" pentru scop nobil însă, acela de a decora, câteva globuri divers colorate, pe care să le lipim apoi după cum ne-o spune inspiraţia de moment, pe ghivecele florilor de Poinsettia.

SPECIFIC CRĂCIUNULUI
Decorul de Crăciun nu poate să fie complet fără ornamentele specifice lui: globuri, beteală, steluţe etc. Poinsettia arată foarte bine în combinaţiile cu acestea, după cum o "spun" foarte bine şi aranjamentele din imagini. După cum roşul este culoarea clasică a Crăciunului, coniderăm că speciile roşii de Poinsettia sunt cele care primenesc cel mai bine casa pentru acest sezon. 

×