x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ford B-Max made in Romania, din 2012.

Ford B-Max made in Romania, din 2012.

14 Iun 2011   •   09:44
Ford B-Max made in Romania, din 2012.

Compania Ford a confirmat, marti, ca incepand din ianuarie anul viitor la uzina de la Craiova va fi construit modelul B-Max, precum si un nou motor cu trei cilindri 1.0 EcoBoost. De asemenea, aceeasi fabrica va produce un nou model de clasa mica.

Directorul executiv al Ford Romania, Henrik Nenzen, a declarat ca fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei mici (B), care va permite companiei Ford sa creeze sisteme eficiente de coordonare in ceea ce priveste componentele si furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum si sa creasca eficienta.

Potrivit lui Nenzen, Ford isi pastreaza angajamentul de a investi peste 675 milioane de euro si de a transforma fabrica din Craiova intr-o unitate de productie moderna si competitiva la nivel global.

Ford B-MAX este un model inovator in clasa mica, cu o caroserie care elimina stalpul central si dispune de usi glisante care, spre deosebire de alte modele din clasa sa, B-Max va permite un acces facil in interior, deschiderea fiind de 1,5 metri.

In prima parte a anului 2012, la Craiova va fi demarat si procesul de productie al motorului 1.0 EcoBoost, unul dintre cele mai avansate propulsoare din punct de vedere tehnologic, dar si al eficientei. Motorul in trei cilindri are performante identice cu ale unui motor in patru cilindri, insa cu un consum si un nivel de emisii mult mai reduse.

Nenzen nu a oferit mai multe detalii despre noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova in viitor, rezumandu-se sa spuna doar ca acesta va inlocui productia noului Ford Transit Connect, planificata initial pentru fabrica din Romania, modelul urmand sa fie produs la Valencia.

Ford a anuntat marti noi planuri de organizare a productiei in Spania, Germania, Romania si Turcia, pentru a creste productivitatea si pentru a sustine noua strategie de dezvoltare pentru Europa, care va fi orientata spre produs. In urmatorii trei ani, compania va lansa cel putin 20 de modele noi sau semnificativ imbunatatite in Europa.

Conform noului plan de dezvoltare, noile modele Ford Transit Connect si Ford Kuga urmeaza sa fie construite la fabrica de asamblare Ford din Valencia, Spania. Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, care a lansat recent in productie noua gama Ford Focus va construi modelul Focus Electric incepand din 2012. Fabrica va construi de asemenea noua generatie de Ford Focus.

Fabrica Ford din Koln, Germania, va construi o versiune imbunatatita a modelului Ford Fiesta, care va intra in productie anul viitor, precum si versiunea complet noua a modelului Fiesta. De asemenea, fabrica de motoare Ford din Koln va lansa in acest an productia noului motor EcoBoost 1.0 cu consum redus de combustibil. Fabrica Ford Otosan din Kocaeli, Turcia, va construi un nou model de vehicul comercial usor, in plus fata de noua generatie de autovehicule Transit.

×