x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Honda Civic, propulsor diesel de 120CP

Honda Civic, propulsor diesel de 120CP

de Sebastian S. Eduard    |    05 Mar 2013   •   22:47
Honda Civic, propulsor diesel de 120CP
Cu noua motorizare de pe Civic, tehnologia Earth Dreams intră în Europa
Lansată anul trecut, cea de-a noua generţie Honda Civic primeşte acum şi o motorizare diesel care o face extrem de atractivă în rândul autoturismelor din clasa compactă. Honda Civic 1.6 i-DTEC diesel combină  soluţiile practice şi interiorul spaţios ale modelului Civic cu primul motor Honda ce înglobează tehnologia Earth Dreams, perfect adaptat la cerinţele actuale ale pieţei europene – consum scăzut şi nivel redus de emisii. În privinţa consumului, de exemplu, noul propulsor propune un consum mixt de numai 3.6 litri/100km.

Cântărind cu 47 kg mai puţin decât decât motorul diesel Honda 2.2 i-DTEC, noul motor de 1.6 litri este cel mai uşor motor diesel din clasa sa, toate componentele individuale fiind redesenate cu ajutorul unor tehnologii de producţie avansate, pentru a reduce greutatea şi dimensiunea. O altă noutate este sistemul de transmisie manuală în 6 trepte, care este cu 7 kg mai uşor decât sistemul de transmisie oferit pe motorul 2.2 litri i-DTEC, ajutând motorul să producă un cuplu maxim de 300 Nm.

Noul motor, construit pentru piaţa din Europa, va echipa şi noul model CR-V din toamna 2013. De asemenea, tehnologia Earth Dreams care debutează în Europa odată cu noul motor diesel 1.6 litri i-DTEC, va fi aplicată în viitor pe toate trenurile de rulare Honda.

×