x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hyundai SantaFe

Hyundai SantaFe

de Sebastian S. Eduard    |    10 Oct 2008   •   00:00

Un pretext pentru cât mai multe călătorii



Poate că aţi remarcat şi voi: Bucureştiul este plin de astfel de maşini. Motivul? Strategia Hyundai de a da cu bani nu prea mulţi un SUV de mărime medie care ştie să facă o groază de lucruri.
Santa Fe a fost lansat pentru prima oară în 2001, iar şapte ani mai târziu a fost declarat de Consumers Report, revistă de prestigiu din Statele Unite, una dintre cele mai bune zece maşini ale anului 2008. Dacă adăugăm cele cinci stele la testele de impact, obţinem o imagine interesantă.


SIGURANŢĂ. La bordul unui Santa Fe te simţi în siguranţă. Acceleraţia nu te face de râs atunci când mergi prin oraş, însă tot ceea ce îţi vei dori este să evadezi în afară pentru a vedea ce poate ea cu adevărat. Înăuntru: mult spaţiu şi confort. Şi, surpriză: promoţie! Un avantaj client de aproape 1.500 de euro îţi oferă, la orice variantă de dotare, DVD şi DVX cu VCD, Radio CD cu RDS (toate JVC) şi un sistem de navigaţie pentru România, marca Garmin. Dacă opţional mai cumperi şi tetierele multimedia (pentru ca toţi cei din spate să se uite liniştiţi la desenele animate), atunci ai o adevărată maşină de familie, cu ajutorul căreia o să cauţi pretexte de călătorie.


Noi am testat:
Motorizare: 2.2 L DSL/ 150 CP
Cutie: manuală
Viteză maximă: 180 km/h
Acceleraţie: 0-100 km/h: 11,6 s
Consum: 9,5/5,9/7,1


News

LOGANURI ATRACTIVE. Designul unei maşini este influenţat de preţul la care aceasta va fi comercializată, însă noile modele dezvoltate pe platforma Logan (B0) vor fi mai atractive, pentru a face faţă concurenţei mondiale, a declarat directorul de Design Industrial al Renault, Patrick le Quement. Legat de speculaţiile de presă potrivit cărora Sandero Stepway din Brazilia va fi viitorul SUV al Dacia, le Quement a declarat că cele două maşini sunt total diferite şi că nu au legătură una cu cealaltă. Oficialul Renault nu a precizat când va fi prezentat Dacia SUV.

MAŞINI CHINEZEŞTI. Constructorul auto chinez Brilliance va intra pe piaţa românească până la sfârşitul acestui an printr-un parteneriat cu o companie din România, relevă Mediafax. Modelele disponibile în România vor fi Sedanul de mari dimensiuni BS6, Sedanul compact BS4 şi Coupe-ul BC3. Potrivit Brilliance, toate maşinile pot obţine cel puţin trei stele la testele EuroNCAP, având în vedere că maşinile au fost testate de o companie privată din Spania la standardele menţionate şi sunt echipate cu motoare Mitsubishi.

×
Subiecte în articol: auto