x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul I-oniq, concept car de la Hyundai

I-oniq, concept car de la Hyundai

de Sebastian S. Eduard    |    08 Mar 2012   •   21:00
I-oniq, concept car de la Hyundai

Prima imagine a concept car-ului Hyundai i-oniq a fost dezvaluita zilele trecute, prezentand noua tehnologie si noul design, ce simbolizeaza viziunea companiei.

Cu o lungime de 4,4 metri, habitaclul i-oniq – conceput pentru a satisface cele mai exigente solicitari ale conducatorului auto – ofera spatiu pentru patru ocupanti. Hyundai i-oniq este un hatchback electric sportiv, cu o gama extinsa de motoare pe benzina. Acesta doreste sa transmita cea mai recenta viziune a designe­rilor si a inginerilor Hyundai, dezvoltand conceptul "sculptura fluidica" in materie de design.

Conceputul i-oniq beneficiaza de un sistem de propulsie inovativ, care demostreaza dedicarea Hyundai fata de tehnologia eco. Un motor pe benzina de 1.0 litri, in trei cilindri, este cuplat printr-un generator cu un motor electric litiu-ion ce dezvolta 109 CP. In modul de functionare exclusiv electric, autonomia automobilului este de 120 kilometri, iar asistat de motorul pe benzina, aceasta poate ajunge la peste 700 kilometri. Concept car-ul Hyundai i-oniq va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

×
Subiecte în articol: Hyundai