x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Idei brodate în aramă

Idei brodate în aramă

de Claudia Daboveanu    |    01 Mar 2009   •   00:00
Idei brodate în aramă

VERNISAJ  •  "TURTLES’ STORIES".
Acum câteva zile, în centrul Bucureştilor a fost vernisată expoziţia Hellenei Diana Neagu, intitulată "Turtles' Stories". O poveste alcătuită din tablouri, făurită migălos din aramă rece şi culori calde.



Mădălina Mirea, curator al expoziţiei deschise la Bucharest Financial Plaza, are un punct de vedere interesant în ceea ce priveşte profilul artistei: "Hellene Diana Neagu este artista care făureşte armuri. Este o fată cu alură de paj, care are datele esenţiale ale unui cavaler medieval: credinţa, virtutea şi onoarea.

Atunci când vezi lucrările sale, te aştepţi ca în spatele lor să stea un om matur, aşezat, cu o forţă fizică extraordinară. Când constaţi cât de firav e trupul care le-a zămislit, înţelegi că îşi au sursa într-un echilibru interior, într-un mod de viaţă auster, asumat ca atare. Înţelegi că sunt idei brodate în aramă, ca un blazon de cavaler care şi-a pus viaţa în slujba binelui, a adevărului şi a frumosului, mereu împreună, niciodată separat".

METAFORĂ. Desigur, ţestoasele – în acest context – sunt o metaforă, fără vreo legătură cu simpaticele animale. "Ţestoasa simbolizează Fiinţa Androgină, prinsă într-un corp fizic precum ţestoasa în propria carapace. Fiinţa Androgină, chiar dacă trăieşte într-un corp material, nu se lasă ghidată de legile materiale, ci de cele spirituale", îşi exprimă demersul artistic autoarea tablourilor.



INVITAŢIE. Istoricul de artă Mădălina Mirea şi artista Hellene Diana Neagu ne anunţă că expoziţia va fi deschisă până la 14 martie

×
Subiecte în articol: expozitie