x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Mai 2007   •   00:00

Cataracta de care suferea Monet reprezintă secretul picturilor sale geniale. Tablourile cu nuferi, cu efecte de estompare şi inceţoşare pictate de Monet, considerate unele dintre cele mai fine lucrări de artă impresionistă, sunt rezultatul tulburării de vedere de care suferea pictorul, informează independent.co.uk.

INEDIT. Cataracta de care suferea Monet reprezintă secretul picturilor sale geniale. Tablourile cu nuferi, cu efecte de estompare şi inceţoşare pictate de Monet, considerate unele dintre cele mai fine lucrări de artă impresionistă, sunt rezultatul tulburării de vedere de care suferea pictorul, informează independent.co.uk. Un studiu a scos la iveală că faimosul efect de inceţoşare obţinut de pictor cu ajutorul pensulei este o exprimare a modului in care acesta vedea lumea.

CANCER. Excesul de multivitamine poate creşte riscul de apariţie a cancerului de prostată, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani. Studiul arată că bărbaţii care iau multivitamine de peste şapte ori pe săptămănă prezintă cu 32% mai multe riscuri de a dezvolta o formă fatală de cancer de prostată faţă de cei care nu iau deloc aceste suplimente alimentare. Pentru a reduce riscul de cancer, experţii recomandă o dietă bogată in legume şi fructe şi lipsită de carne roşie.

×
Subiecte în articol: info