x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Inovaţie pentru spaţiul băii

Inovaţie pentru spaţiul băii

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    28 Mar 2009   •   00:00
Inovaţie pentru spaţiul băii

În perioada 10-14 martie 2009 s-a desfăşurat la Frankfurt cea de-a cincizecea ediţie a Târgului ISH, cel mai important târg de produse pentru baie.



Din cadrul acestui eveniment vă transmitem noutăţi privitoare la realizările unui brand prezent şi pe piaţa de la noi. Este vorba despre Roca, premiat cu premiul Design Plus pentru produsul W+W, un element nou şi surprinzător, ce ilustrează cel mai bine tehnologia "Reusing Water". Acest premiu este acordat o dată la doi ani, la fiecare ediţie a Târgului ISH sub egida Consiliului de Design şi a Asociaţiei Camerei de Comerţ Germane.

Un juriu format din nume importante din lumea designului are la fiecare ediţie sarcina de a le alege dintre produsele înscrise de expozanţi pe cele mai remarcabile în termeni de inovaţie şi sustenabilitate şi care răspund cel mai bine la nevoile consumatorilor.

CONCEPTUL
Produsul, realizat de Gabriele şi Oscar Buratti, este o combinaţie de lavoar şi vas de toaletă (vezi foto) într-o singură piesă şi are un mecanism de funcţionare unic. Astfel, apa folosită la lavoar este reutilizată pentru a umple bazinul vasului de toaletă. Un sistem automat de purificare filtrează apa, astfel încât bacteriile şi mirosurile neplăcute să fie înlăturate complet. În acest mod, consumul de apă este redus cu până la 25%, contribuind activ la prevenirea risipei de apă.

Prezenţa acestui brand la ISH 2009 s-a concentrat pe principalele teme ce vor defini spaţiul de baie în viitor: combinaţia de experienţe şi soluţii menite să asigure starea de bine, integrarea apei în vieţile noastre ca resursă perisabilă şi experienţa de a trăi într-o lume globală, în care totul este conectat. De asemenea, Roca a expus la acest târg lucrarea Waterdrop a lui Héctor Serrano, un uimitor omagiu adus apei fără a folosi nici măcar o picătură de lichid. Prin tehnologie, lucrarea vorbeşte cel mai bine despre importanţa acordată designului şi sustenabilităţii.   

×