x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Insignia ecoFLEX

Insignia ecoFLEX

26 Iun 2009   •   00:00
Insignia ecoFLEX
Sursa foto: /

Opel a lansat şi versiunea ecoFLEX a multipremiatului model Insignia.



Cifrele pe care ni le furnizează cei de la Opel sunt extrem de interesante. Culmea este că sunt şi adevărate în condiţii reale de test drive - adică nu vorbim despre date ieşite cu forcepsul (sau calculatorul) din condiţii ideale de test. La testele făcute de jurnalişti în împrejurimile Frankfurtului, unii au reuşit chiar să "bată" calculatorul...

CIFRE. Astfel că la ecoFLEX vorbim despre un motor de 160 de cai care poate obţine o medie de consum de 5,2 L, reuşind să aibă o autonomie de 1.350 de kilometri. Dacă nu ştiţi cât înseamnă 1.350 de kilometri, vă spunem noi: faceţi plinul aici, apoi... ne vedem la Veneţia. Insignia se dovedeşte o maşină comodă şi spaţioasă. La prima vedere este puţin zgomotoasă, însă atunci când reuşeşti să "te dai" cu 200 la oră pe autobahn şi să ai senzaţia că maşinuţa este perfect guvernabilă, orice urmă de cârcoteală dispare. Pentru că da, se lipeşte cu gumă de şosea, nu mai simţi viteza, iar senzaţia face toţi banii. Câţi bani? Păi, preţul de pornire este de 24.000 de euro cu TVA - decideţi voi dacă este mult sau puţin.

Noi am testat

 Motorizare: 2.0 L Diesel/ 160 CP
 Acceleraţie: 0-100 km/h:9,5 s
 Viteza maximă:  221 km/h
 Cutie:  6+1
 Consum:  6,8/4,2/5,2 l


NEWS

4997-95178-36_38tv2copy.jpg

MODELE NOI DE LA TOYOTA.
Săptămâna trecută, Toyota România a lansat două noi modele, ambele destinate traficului urban. Compacta iQ (foto) se alătură deja flotei urbane formate din Aygo şi Yaris în forma unui vehicul prietenos cu mediul, cu motoare de 1.0L/68CP şi 1.33L/101 CP. Un interes aparte s-a acordat siguranţei, micuţa având în componen-ţă nu mai puţin de 12 airbag-uri. Preţul de pornire este de 13.031 de euro. Al doilea model, crossoverul Urban Cruiser este disponibil cu un motor pe benzină de 1,33 litri de 101 CP, precum şi cu un propulsor diesel de 1,4 litri de 90 CP. Această motorizare poate fi cuplată la un sistem de tracţiune 4x4. Preţul unui Urban Criuser pleacă de la 15.725 de euro. Dotarea standard ale ambelor modele include aer condiţionat cu reglare manuală, radio CD cu MP3 şi şase difuzoare, computer de bord, servodirecţie, geamuri acţionabile electric pentru geamurile din faţă, oglinzi reglabile electric şi încălzite, volan reglabil pe înălţime şi în adâncime, servodirecţie şi ABS.

A SOSIT INFINITI. Cu câteva zile în urmă s-a lansat în România marca japoneză de lux Infiniti. Importatorul oficial Infiniti pentru România este AutoItalia Group, care crede că în următorul an va vinde circa 100 de vehicule. Oficialii au declarat că nu vor acorda reduceri de preţ la modelele Infiniti, deoarece imaginea mărcii nu permite acest lucru şi că marca vizează un public "fără aur la gât", promovarea urmând să se facă mai mult prin intermediul internetului şi al revistelor decât la televizor.

×
Subiecte în articol: auto