x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Investitorii străini mizează pe piaţa imobiliară din România

Investitorii străini mizează pe piaţa imobiliară din România

de Alina Iancu    |    11 Sep 2010   •   00:00
Investitorii străini mizează pe piaţa imobiliară din România

Criză economică, majorare de TVA, scăderi de salarii şi concedierile masive au fost în ultimele luni pe prima pagină a ziarelor din România. Cu toate acestea, în Bucureşti se construiesc apartamente de lux, şi nu oricum, ci cu sutele.



În urmă cu o lună, a fost aprobată cererea de finanţare pentru continuarea construcţiilor la ansamblul rezidenţial situat pe malul lacului Tei, Laguna Residence. Banca finanţatoare, al cărei nume nu este cunoscut încă, este din Spania şi va investi peste 10 milioane de euro pentru finalizarea fazei 1A a ansamblului.

APARTAMENTE DE LUX PENTRU VREMURI DE CRIZĂ
Proiectul Laguna Residence a fost preluat de Grupul Gea 21 de la Gea Prasa International Construct şi "cuprinde un număr de 504 apartamente de lux dispuse în 18 clădiri amplasate într-un sistem terasat de tip mediteranean". Până în momentul de faţă, acţionarii au investit în realizarea ansamblului sume care depăşesc 30 de milioane de euro. În ciuda acestui fapt, până de curând lucrările s-au desfăşurat foarte lent şi abia la începutul lunii trecute au început să ia avânt. Pe fondul avansării lucrărilor, acţionarii şi banca investitoare speră să dea în folosinţă primele cinci blocuri cu 140 de apartamente la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor.

Banca spaniolă şi-a afirmat încrederea în proiectul care valorează zeci de milioane de euro şi vede o finalitate a acestuia în ciuda dificultăţilor de pe piaţa imobiliară şi a climatului economic dificil cu care se confruntă România în această perioadă.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou