x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Istoria inedită a pardoselii din sâmburi de piersică

Istoria inedită a pardoselii din sâmburi de piersică

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    29 Mar 2008   •   00:00

Nu ne-ar fi dat prin cap să vedem în sâmburii de piersică o posibilă variantă de acoperire a pardoselii. Altora le-a dat! Unde mai pui că s-au gândit la asta într-o perioadă de mult apusă, respectiv pe undeva prin secolul al XVIII-lea.

Un produs nou, recent patentat

 

Nu ne-ar fi dat prin cap să vedem în sâmburii de piersică o posibilă variantă de acoperire a pardoselii. Altora le-a dat! Unde mai pui că s-au gândit la asta într-o perioadă de mult apusă, respectiv pe undeva prin secolul al XVIII-lea. Un om al zilelor noastre a avut dorinţa de a prelua şi de a aduce în actualitate această idee. Respectiv, Alla le Roux, fondatorul companiei Stone Fruit Floors din Africa de Sud.

 

Povestea...

 

La vârsta de 6 ani, el a vizitat casa unui celebru personaj popular pe numele lui Wolaard Woltermade. Pardoseala din sâmburi de piersică pe care a descoperit-o aici l-a impresionat pe Alla într-atât de tare, că în 2004, atunci când şi-a cumpărat o casă, primul obiectiv avut la renovare a fost înlocuirea pardoselii cu una din sâmburi de piersică. După numeroase încercări şi experimente a reuşit să acopere aproximativ 90 mp cu sâmburi de piersică şi după trei ani arată ca şi când ar fi fost pusă ieri. După numeroase cereri şi complimente legate de pardoseală, cei doi au decis să facă pasul următor şi să participe la concursul de afaceri FNB Enablis Business Plan Competition, unde conceptul lor a ajuns în finală. Ca urmare a succesului avut cu acesta, în februarie anul trecut, conceptul a fost înregistrat. 

×