x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul KA lumea: Mică-mică, da’ ridică

KA lumea: Mică-mică, da’ ridică

de Sebastian S. Eduard    |    22 Mai 2009   •   00:00
KA lumea: Mică-mică, da’ ridică

Aţi văzut-o pentru prima oară în ultimul film James Bond, "Quantum of Solace", anul trecut, iar acum este şi pe străzile din România. Este vorba despre noul Ford Ka, o maşinuţă din clasa "city car", care împarte aceeaşi platformă cu Fiat Panda şi este fabricată la uzina Tychy din Polonia, unde s-a născut şi Fiat 500.

Noi am testat o variantă de 1,3 L TDCi în echiparea Titanium şi ni s-a părut agreabilă. Trecând peste calitatea unor plastice sau peste comenzile radioului (amplasat sus în consola centrală, cu butoane mici, lesne de încurcat când mergi pe pavaj cubic) - maşinuţa oferă destul de mult pentru banii daţi.

Volumul mic al caroseriei la care se adaugă un motor pe care l-am fi putut crede mai leneş (şi nu este) şi consumul bun sunt trei argumente tari dacă vorbeşti despre noul Ford Ka în parametrii unei maşini de oraş, atunci când oraşul arată ca Bucureştiul.

Să nu mai vorbim despre parcare: sentimentul ăsta nu l-am avut decât când am mers cu un Panda. Brusc, observi că maşinuţa intră în cele mai neverosimile spaţii şi parcarea în locuri imposibile aproape că devine sportul tău preferat. Parcă-parcă îţi pare rău de cabina telefonică devalizată din faţa casei pentru că - nu-i aşa - ai fi putut să ai garaj gratis.

Noi am testat
Motorizare: 1,3 TDCi/75 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h:13,1s
Viteza maximă: 161 km/h
Cutie: 5+1

×
Subiecte în articol: auto