x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit șeful propagandei nord-coreene, Kim Ki Nam

A murit șeful propagandei nord-coreene, Kim Ki Nam

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2024   •   10:15
A murit șeful propagandei nord-coreene, Kim Ki Nam
Sursa foto: X

Kim Ki Nam, unul dintre cei mai longevivi oficiali nord-coreeni, care a condus aparatul de propagandă al statului, a murit, a anunțat miercuri presa oficială, citată de Reuters.

Kim a murit marți la vârsta de 94 de ani, a anunțat agenția oficială de presă KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat miercuri sicriul lui Kim pentru a aduce un omagiu „cu durere amară pentru pierderea unui revoluționar veteran care a rămas nemărginit de loial” țării până la sfârșit, a precizat agenția.

Kim este unul dintre foarte puținii oficiali nord-coreeni care au vizitat Sudul, conducând o delegație funerară în 2009, după moartea președintelui Kim Dae-jung.

El a ajuns în fruntea mașinii de propagandă a Nordului, devenind adjunctul șefului acesteia în 1966 și apoi șef în 1985, în timpul guvernării lui Kim Il Sung, potrivit datelor guvernului sud-coreean. El s-a retras în 2017.

Kim a exercitat o influență enormă asupra politicii și personalului și a fost un arhitect cheie al fundației politice a Partidului Muncitorilor aflat la putere, potrivit expertului în Coreea de Nord Michael Madden de la Stimson Center.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Ki Nam propaganda coreea de nord