x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul La puterea quattro

La puterea quattro

15 Dec 2004   •   00:00

DRIVE-TEST - Audi A8 si A6 si-au aratat muschii in Romania

Cand spui masini puternice, spui si siguranta sporita. Navele-amiral de la Audi, A8 si A6, au demonstrat ca masinile cu dimensiuni mari nu au probleme deosebite cand vine vorba de evitarea obstacolelor.
CATALIN FAINISI

AGILITATE. Audi A8, marea rivala a lui Mercedes - Benz S-Klasse si BMW Seria 7, da dovada de sportivitate si siguranta in orice conditii
Audi si-a creat un nume in lumea automobilismului prin numeroasele inovatii care au caracterizat producatorul de la Ingolstadt de-a lungul timpului. Cea mai importanta realizare a constructorului german din toate timpurile poate fi considerata tractiunea integrala "quattro", cu ajutorul careia a reusit sa castige numeroase titluri in campionatele mondiale de motorsport. De asemenea, acest gen de tractiune contribuie decisiv si la sporirea sigurantei soferului si a pasagerilor in situatii-limita, cand exista riscul unor accidente.

TEST. Pentru a demonstra calitatile masinilor Audi, importatorii marcii in Romania au organizat pe Aeroportul Baneasa din Capitala un test specific, in care au fost angrenate limuzinele A8 si A6, echipate cu motoarele de 4,2 litri, pe benzina, ce dezvolta 335 de cai putere. Astfel, atat jurnalistii, cat si clientii Audi au putut constata comportamentul celor doua masini in situatiile in care, la viteze de aproximativ 90 de kilometri pe ora, pot fi evitate obstacole aparute in mod instantaneu pe sosea.

ABS. La volanul lui A8 s-a simulat franarea brusca si ocolirea instantanee a unui obstacol aparut subit in calea masinii. In ciuda dimensiunilor mari si a masei de 1.800 de kilograme, sistemul ABS al limuzinei germane si-a facut din plin datoria, masina franand la timp pentru a evita o coliziune. De asemenea, la acest rezultat a contribuit din plin si directia excelenta a masinii. Calitatile lui A6 au iesit la rampa in cadrul celuilalt test, cand Berlina premium a fost solicitata la maximum pentru a evita obstacolul, fara franare, la 80 de kilometri pe ora, si sa revina pe traseu. Surpriza placuta a fost aceea ca nu a existat nici o problema in a atinge obiectivul propus, masina comportandu-se exemplar. In concluzie, in ciuda dimensiunilor considerabile, cele doua Audi s-au dovedit destul de agile si sigure.

PREMIATE PE PLAN MONDIAL
SIGURANTA. Audi A6 este o masina de cinci stele, care s-a impus foarte repede pe pietele europene
Noul Audi A6 a obtinut cel mai bun rezultat la clasa limuzinelor de lux la cea mai recenta runda de teste de siguranta Euro NCAP, primind cinci stele pentru siguranta la impact, situandu-se astfel pe primul loc in cadrul acestui segment extrem de competitiv. De partea cealalta, Audi A8L a fost votata drept "Cea mai buna limuzina de lux din America" de catre revista Auto Week, modelul construit in intregime din aluminiu iesind castigator in fata competitorilor Lexus LS 430 si Maybach 57/62.
×
Subiecte în articol: auto audi