x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinţă de urgenţă pentru o familie

Locuinţă de urgenţă pentru o familie

13 Oct 2007   •   00:00

Au fost anunţate probele pentru concursul Studentul Anului 2007. La secţiunea arhitectură, participanţii au de realizat un proiect avănd drept temă "Locuinţa de urgenţă pentru o familie".

Concurs de arhitectură destinat studenţilor

Au fost anunţate probele pentru concursul Studentul Anului 2007. La secţiunea arhitectură, participanţii au de realizat un proiect avănd drept temă "Locuinţa de urgenţă pentru o familie". Căştigătorul concursului va fi răsplătit cu un premiu de 1.000 de euro, iar următorii doi clasaţi, cu căte 500 de euro fiecare.

Caracteristicile proiectului

Pănă la 18 noiembrie, tinerii arhitecţi au şansa să-şi demonstreze talentul şi chiar să fie remarcaţi de oamenii din domeniu. Tema concursului propune un proiect de casă in suprafaţă de circa min. 40-max. 80 mp, care să poate fi produsă rapid, eficient, ieftin, industrializat in mai multe locuri din ţară, stocată in rezervele statului şi livrată practic instantaneu acolo unde situaţia o impune.

Ea trebuie să asigure cel puţin condiţii minimale de adăpost, igienă personală, intimitate şi, de ce nu, cel puţin un rudiment de confort fizico-psihic. Trebuie să reziste un interval rezonabil de timp la intemperiile de felul celor care vor fi creat criza de locuinţe pe care este chemată să le rezolve parţial şi temporar.

De asemenea, trebuie să fie extrem de uşor de asamblat şi aşezat pe sit, fără pregătirea prealabilă prea sofisticată a acestuia. Toate informaţiile suplimentare despre concurs pot fi obţinute de la adresa: www.studentulanului.ro.

O pată de culoare in oraşele lumii!

Spaţiul urban este neincetat supus la tot felul de experienţe mai mult ori mai puţin obişnuite, in sensul bun sau rău. De data asta am indentificat una cu totul şi cu totul originală, care "afectează" acest spaţiu in sensul bun, spunem noi. "Knitta Please", o echipă de 11 femei şi bărbaţi care se ocupă cu decorarea peisajului urban cu rămăşiţe din tricotajele la care au lucrat, reprezintă fără indoială un proiect inedit.

Fondată de Magda Sayeg in octombrie 2005, echipa a pornit-o la drum cu proiecte mici. Au inceput să imbrace clanţele de la uşi, sticlele cu bere şi alte artefacte ale vieţii urbane, din Huston şi din jurul acestuia, cu rămăşite de tricotaje din acrilic, PNA, amestecuri de lănă şi bumbac. Pe măsură ce reputaţia lor a crescut, au inceput să impănzească cu tricotaje tot mai multe oraşe.

Astfel că astăzi urme ale trecerii lor au fost lăsate prin locuri cunoscute de o lume intreagă precum: Marele zid chinezesc, Catedrala de la Notre Dame, Harlem sau

Seattle-Washington. Cine ştie, poate că in curănd vor lăsa astfel de urme şi pe la Casa Poporului! Puteţi descoperi pe unde in lume a mai poposit echipa şi multe alte informaţii suplimentare pe site-ul:

www.knittaplease.com.

×