x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinţele ieftine şi nerenovate, preferate de bucureşteni

Locuinţele ieftine şi nerenovate, preferate de bucureşteni

de Alina Iancu    |    14 Aug 2010   •   00:00
Locuinţele ieftine şi nerenovate, preferate de bucureşteni
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Locuinţele nou-construite sau renovate, cu gresie, faianţă şi mobilier nou, care ofereau standarde crescute de confort au fost o perioadă cele mai căutate, dar asta în urmă cu doi ani, adică înainte de criză. Majoritatea anunţurilor de vânzare sau închiriere se roteau în jurul cuvintelor "nou" sau "renovat" şi în funcţie de calitate sau de îmbunătăţirile aduse, preţurile erau care mai de care mai mari. Conform unui studiu realizat de MagazinulDeCase.ro, în prezent românii au renunţat la lux şi confort şi îşi aleg locuinţele în funcţie de preţ.

Apartamentele cu două şi trei camere sunt cele mai căutate în Capitală, dacă ţinem cont de faptul că 64% dintre cei intervievaţi de portalul imobiliar au ales una dintre cele două variante. Următoarele în topul preferinţelor sunt garsonierele, urmate de case şi abia apoi de apartamentele cu patru camere.

Şi zona este un criteriu de selecţie important. Sectorul 3 al Bucureştiului se află pe primul loc, în timp ce Sectorul 5 este situat la polul opus, dat fiind faptul că mai puţin de 2% dintre cei care îşi doresc o locuinţă s-ar muta acolo.

Preţul rămâne însă factorul decisiv în alegerea locuinţei. Pentru o garsonieră, oamenii sunt dispuşi să plătească în medie 41.000 de euro, în timp ce pentru o casă puţini mai sunt dispuşi să cheltuiască mai mult de 150.000 de euro. "Pentru un cumpărător preţul este primul criteriu în alegerea unei proprietăţi şi apoi zonă. Dotările şi îmbunătăţirile nu mai reprezintă în acest moment un factor decisiv în achiziţionarea unei locuinţe, cumpărătorii preferând să realizeze singuri eventualele modificări din banii rămaşi în urma tranzacţiei."

×
Subiecte în articol: afla ce e nou