x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Loganul va fi înlocuit de automobile cu motor electric

Loganul va fi înlocuit de automobile cu motor electric

30 Sep 2009   •   00:00
Loganul va fi înlocuit de automobile cu motor electric

Chiar şi în vreme de criză, constructorii auto se pregătesc să intre într-o altă eră, cea a maşinilor cu motor electric. E cazul şi producătorului Automobile Dacia, care a anunţat că Loganul nu va avea viaţă prea lungă. Maşini economice şi ecologice vor fi produse şi la Piteşti.



Constructorul român are în plan să înlocuiască Logan cu o nouă gamă, anunţă Antena3. La fel de low cost, dar mai performantă. În acord cu cerinţele oamenilor, producătorul de la Piteşti vrea să vândă peste câţiva ani şi maşini cu motor electric. Prototipul unui astfel de automobil a fost lansat luna aceasta, la salonul auto de la Frankfurt de Renault.

În Europa, prima maşină cu motor electric va fi lansată anul viitor. Preţul unui astfel de automobil este mai mare decât al unuia pe benzină sau motorină. Însă, maşina face toţi banii pentru că, pe termen lung, cheltuielile sunt de cinci ori mai mici decât în cazul unei maşini cu motor clasic. (V.A.)

×
Subiecte în articol: auto logan dacia pitesti