x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mai mult loc în casa ta!

Mai mult loc în casa ta!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Mar 2010   •   00:00
Mai mult loc în casa ta!

Spaţiul din locuinţe se dovedeşte de cele mai multe ori neîncăpător pentru câte activităţi trebuie să deservească. Găzduirea musafirilor, un loc de joacă pentru cei mai mici, biroul de acasă etc., toate acestea generează nevoia de spaţiu extra, nevoie pe care trebuie să o asiguri într-un fel sau altul.



O soluţie în ton cu această nevoie vă prezentăm şi noi în cele ce urmează. Un produs 100% românesc, premiat cu medalia de argint în cadrul ediţiei din 2009 a salonului Inventika (Salonul Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi), desfăşurată la sfârşitul anului trecut în Bucureşti. Produsul - pat rabatabil manual (www.rabatbed.ro), invenţie brevetată de OSIM a lui Claudiu Nicolescu, a fost apreciat de juriul delegat din cadrul Salonului pentru noutatea în domeniul tehnologiei şi pentru avantajele pe care acesta le oferă.

În conceperea lui s-a plecat de la ideea asigurării unei soluţii pentru sistemele de rabatare fragile, care se deteriorează creând probleme utilizatorilor finali, care oricum plătesc destul de mult pentru astfel de sisteme în condiţiile unei garanţii oferite pentru o perioadă scurtă de timp.

GARANŢIE NELIMITATĂ
Unicitatea invenţiei vine de la faptul că sistemul de rabatare nu se deteriorează niciodată. Vorbim despre un ansamblu mecanic simplu, diferit de sistemele de rabatare consacrate formate din arcuri sau pistoane cu gaz comprimat.

Iată cum îl descrie inventatorul: "Sistemul de rabatare este compus din: elemenţii de prindere montaţi pe lateralele interioare ale cutiei (2 buc.), somiera metalică uşoară (care are în capătul din faţă 3 rotiţe ce permit alunecarea ei pe podea) şi chingile de prindere a aşternutului (elasticele dure speciale). Elemenţii de prindere nu se strică, nu crapă sau nu se sparge niciodată, practic ei fiind nişte plăcuţe din metal dur prevăzute cu un canal care face legătura cu somiera prin nişte şuruburi speciale."

După cum o arată şi imaginile, vorbim despre un pat care se poate "ascunde" într-un dulap. Dulapul este confecţionat din pal melaminat. Totuşi, la cererea clienţilor se poate produce şi din lemn masiv, de diferite esenţe, eventual şi cu diverse aplicaţii de modele, pentru a se potrivi cu restul amenajării. Folosirea lemnului masiv atrage însă şi un preţ mult mai ridicat. Un alt atu este faptul că se manevrează uşor.

"Greutatea totală este mult mai uşoară la modelul nostru de pat datorită somierei metalice uşoare având greutate de numai 11 kg. Aceasta este formată din bare de fier şi multe arcuri sinusoidale. Nu se îndoaie sau turteşte, pentru că este susţinută pe 15 picioare ordonate în rânduri de câte 3 bucăţi, astfel, greutatea se distribuie proporţional pe toată suprafaţa patului şi pot fi susţinute până la 300 kg greutate", ne precizează inventatorul.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou