x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

01 Aug 2007   •   00:00

"Un desert fără brănză este o femeie frumoasă căreia ii lipseşte un ochi" - Brillat-Savarin

"Un desert fără brănză este o femeie frumoasă căreia ii lipseşte un ochi" - Brillat-Savarin

Viorica Cămpeanu, Braşov: "Vă rog să-mi daţi o reţetă rapidă de cremă? Mulţumesc!"

Ingrediente: 12 ouă, 12 linguriţe de zahăr, 10 linguriţe de rom, 100 g stafide, două linguri de cacao, un praf de sare.

Preparare: Stafidele se pun la inmuiat in rom, gălbenuşurile de separă şi se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă, căte puţin, praful de cacao. Se adaugă şi stafidele cu romul. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi se amestecă uşor cu crema de gălbenuşuri. Se serveşte de obicei cu pişcoturi.Â

Mihaela Croitoru, Giurgiu: "Vă rog să-mi daţi reţeta de sos de nuci. Mulţumesc!"

Ingrediente: 150 g nuci măcinate, 500 ml lapte, două gălbenuşuri, o linguriţă de rom, 100 g zahăr.

Preparare: Se freacă două-trei linguri de lapte cu nucile, pănă cănd devin o cremă spumoasă. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, apoi se omogenizează cu crema de nuci. Se fierbe laptele şi se toarnă fierbinte peste crema obţinută. Totul se amestecă şi cănd se răceşte se adaugă rom.

Cristiana Panait, Ciulniţa: "Mă puteţi ajuta să pregătesc o cremă de frişcă?"

Ingrediente: 400 gr frişcă, 4 gălbenuşuri, 4 linguriţe de zahăr, 50 g ciocolată, o lingură de lapte.

Preparare: Ciocolata se topeşte in lapte la bain-marie, la foc mic şi se lasă apoi la rece. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă pănă cănd se obţine o cremă şi se amestecă bine cu ciocolata rece. Se inglobează uşor frişca şi se pune crema in cupe, la frigider. Se serveşte rece cu fructe sau toppinguri.
×
Subiecte în articol: agenda