x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

15 Aug 2007   •   00:00

"Teoria că nu trebuie să schimbi vinurile la masă este o erezie, limba se satură şi, după al treilea pahar, cel mai bun vin nu mai deşteaptă decăt o senzaţie obtuză"

Brillat-Savarin

Â

Corina Ionaşcu, Braşov: "Vă rog să-mi spuneţi cum să fac un sos cumberland? Vă mulţumesc!".

Ingrediente: o portocală, o lingură gem de zmeură sau coacăze roşii, zahăr după gust, 100 ml vin roşu, o linguriţă de muştar.

Preparare: Scoateţi coaja de la portocală, o tăiaţi felii şi o fierbeţi in două treimi de pahar de apă. Amestecaţi gemul cu muştarul, vinul, zeama de la portocală şi zahărul. La urmă adăugaţi zeama in care a fiert coaja de portocală şi fierbeţi pănă se ingroaşă sosul. Se serveşte rece.

Mariana Popovici, Craiova: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de prăjituri cu bulion. Mulţumesc!".

Ingrediente: blat: două linguri de ulei, două linguri de zahăr, două linguri de bulion, o lingură de bicarbonat de sodiu stins in oţet sau zeamă de lămăie, 14 linguri de făină, două ceşti de zahăr; cremă: nuci măcinate, gem.

Preparare: Frămăntaţi toate ingredientele, faceţi trei foi egale şi le coaceţi pe fundul tăvii. Din două ceşti apă şi zahăr fierbeţi pănă obţineţi un sirop şi insiropaţi foile. Puneţi intre foi o cremă din nuci măcinate şi gem sau altă cremă. Acoperiţi cu glazură sau numai cu zahăr pudră ultima foaie.

Florina Petrovici, Călăraşi: "Vă rog să-mi spuneţi cum se face untul verde?".

Ingrediente: 200 g unt, 3 linguri de pătrunjel verde, sare, piper, usturoi.

Preparare: Pătrunjelul trebuie tocat fin şi apoi trecut printr-o sită, obţinăndu-se o pastă. Cu o lingură de lemn se amestecă untul moale cu pasta de pătrunjel, sarea şi piperul. Se poate adăuga mai mult pătrunjel sau doi căţei de usturoi pisaţi. Se păstrează intr-o cutie inchisă, la frigider.

×
Subiecte în articol: agenda