x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

22 Aug 2007   •   00:00

Cristina Pancu, Ioneşti, Vălcea: "Vă rog să-mi arătaţi cum să pun piersici in sirop;"Viorica Rus, Cluj: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de pepene galben umplut cu jeleu şi fructe. Mulţumesc!

Â

"Cei cari capătă indigestie ori se imbată, nu ştiu nici să mănănce, nici să bea"

Brillat-Savarin

Â

Cristina Pancu, Ioneşti, Vălcea: "Vă rog să-mi arătaţi cum să pun piersici in sirop."

Ingrediente: un kilogram de piersici; siropul: 200 ml apă, 200 g zahăr, o lămăie, 200 g frişcă, pişcoturi, vanilie.

Preparare: Piersicile spălate se curăţă de coajă, se scot sămburii şi se taie in două. Din zahăr şi apă se face un sirop la care se adaugă zeama de lămăie şi vanilie. In sirop se pun la fiert trei minute piersicile, apoi se scot cu spumiera intr-un castron. Siropul rămas se fierbe pănă cănd se leagă bine, apoi se toarnă peste piersici şi se dă la rece. Se serveşte cu frişcă şi pişcoturi, apoi se ornează după imaginaţie.

Viorica Rus, Cluj: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de pepene galben umplut cu jeleu şi fructe. Mulţumesc!"

Ingrediente: un pepene galben măricel, 3 prune cărnoase, 3 piersici, 5 linguri de zmeură, o portocală, o cană de vin dulce, 3 linguri de zahăr pudră, un pliculeţ cu gelatină.

Preparare: Tăiaţi pepenele la un capăt şi scoateţi un capac. Prin orificiu scoateţi seminţele. Cu o lingură, scoateţi uşor, uniform, şi o parte din miez, pe care il faceţi cubuleţe. Curăţaţi fructele de coajă şi sămburi, tăiaţi-le cuburi şi amestecaţi-le intr-un vas impreună cu zahărul pudră şi cubuleţele de pepene. Lăsaţi in strecurătoare, la scurs,

intr-un vas. Incălziţi uşor vinul căt să topiţi gelatina, apoi adăugaţi

sucul scurs de la fructe şi zeama de la portocală. Amestecaţi bine şi lăsaţi la răcit. Puneţi cubuleţele de fructe in pepene, turnaţi vinul călduţ cu gelatină şi daţi la rece pentru a doua zi. Serviţi cu frişcă. (Veronica Bectaş)Â

×
Subiecte în articol: agenda