x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

10 Oct 2007   •   00:00

Carmen Turcu, Bucureşti: "Prăjiturelele descrise de dvs. se numesc «degeţele» şi vă dăm reţeta"

"In copilărie, meniul familiei mele consta doar din două «feluri»: mănăncă sau ridică-te de la masă"

Buddy Hackett,actor american

Â

Carmen Turcu, Bucureşti: "Prăjiturelele descrise de dvs. se numesc «degeţele» şi vă dăm reţeta".

Ingrediente: pentru blat: 3 căni de făină, 1/3 cană de ulei de măsline, un gălbenuş, 1/2 linguriţă de sare; pentru umplutură: 1 şi 1/4 cană de migdale tocate, 1/2 linguriţă de scorţişoară pudră, 3 linguri de zahăr, un albuş; pentru sirop: o cană de zahăr, 1/2 cană de miere, 3 căni de apă, un mosorel de scorţişoară, coaja rasă de la o lămăie, 3 linguriţe de zeamă de lămăie; pentru ornat: 1/2 cană de migdale tocate, 1/2 linguriţă de scorţişoară pudră, 1/3 cană de zahăr; pentru prăjit: 3-4 căni de ulei.

Preparare. Blatul: in centrul grămezii de făină se pun sare şi ulei de măsline şi se frămăntă doar cu degetele, apoi se incorporează apa şi gălbenuşul. Se frămăntă bine şi se lasă la odihnit o oră. Siropul: in apă se fierb cinci minute coaja de lămăie şi scorţişoara, apoi se strecoară şi se adaugă zahărul şi mierea, care se clocotesc cinci minute, se toarnă zeama de lămăie şi se dă la rece. Umplutura: se bate albuşul spumă, se adaugă zahărul şi apoi migdalele şi scorţişoara.

 Montare: se intind foi groase de 2 mm, care se taie in dreptunghiuri de 12/10 cm. La o margine a laturii mici se pune o linguriţă de umplutură şi se rulează ca un sul care se presează puţin la capete. Se pun pe un strat subţire de făină şi, cănd toate sunt gata, se incinge uleiul şi se prăjesc două-trei minute pe fiecare parte. Se scot cu paleta şi se cufundă fierbinţi in siropul răcit, pentru două-trei minute, se scurg şi se trec prin amestecul de migdale, zahăr şi scorţişoară. Se pun pe un platou.

×
Subiecte în articol: agenda