x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

14 Noi 2007   •   00:00

Antoaneta Marinescu, Bucureşti: Vă ofer o reţetă de bază pentru aperitive. O reţetă care, după cum aţi dorit, vă poate "stimula creativitatea gastronomică".

Antoaneta Marinescu, Bucureşti: Vă ofer o reţetă de bază pentru aperitive. O reţetă care, după cum aţi dorit, vă poate "stimula creativitatea gastronomică".

Ingrediente: felii de păine, ulei sau unt pentru uns tava (cratiţa), măncare de urzici sau de spanac, ştevie, fasole boabe, pilaf (orez rămas de la garnituri), brănză telemea rasă sau caşcaval, ouă in raport de căte felii de păine sunt, ceapă tocată fin, usturoi tocat mărunt, gogonele, castraveţi muraţi, gogoşari muraţi tăiaţi in cubuleţe, mezeluri sau costiţă tăiate mărunt, mărar şi pătrunjel verde (tocate mărunt), morcov crud (ras pe răzătoarea mică), sos picant (sau bulion, suc de roşii - ceva roşu), piper măcinat (dacă e cazul).

Preparare: Stabiliţi din timp ce tip de aperitiv doriţi. Puneţi toate ingredientele in farfurioare la indemănă. Tăiaţi păinea felii de un centimetru grosime, ungeţi tava cu ulei sau unt şi le aranjaţi să incapă toate. Tăiaţi ceapa solzişori şi puneţi-o intr-o tigaie cu puţin ulei, după cinci minute turnaţi ouăle bătute şi le mai ţineţi pe foc, atăt căt să se inchege oul. Mezelurile sau costiţa le puneţi la prăjit puţin, căt să se incălzească bine, apoi le scoateţi intr-un castron şi le amestecaţi cu gogonelele etc. Incingeţi cuptorul. Pe feliile de păine puneţi o lingură de măncare, adăugaţi peste ea oul cu ceapă (un strat subţire). Aranjaţi mezelurile cu gogonele, adăugaţi brănza rasă, un morcov ras fin, peste el puneţi sos picant (căt să coloreze frumos). Puneţi usturoi, mărar şi pătrunjel fin tocate. Daţi totul la cuptor (zece minute nu-l deschideţi), pănă miroase foarte frumos, apoi mai lăsaţi căteva minute pănă se rumenesc puţin feliile de păine, devenind crocante.

×
Subiecte în articol: agenda