x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

19 Dec 2007   •   00:00

• Peşte cu ceapă şi roşii • Trufe cu ciocolată • Peşte cu orez

"Modul in care digerăm măncarea decide intotdeauna asupra modului in care găndim"

Voltaire, scriitor

Â

Â

Florenţa Mandache, Ploieşti. Peştele cu ceapă şi roşii se prepară din următoarele ingrediente: două kilograme peşte din orice specie, un kilogram de roşii, 4 cepe mari, două căni de iaurt, 100 g unt sau margarină, zeama de la o lămăie, piper, sare, 150 g caşcaval ras.

Preparare: Peştele se curăţă, se spală, se filetează, se porţionează, se sărează, se stropeşte cu zeamă de lămăie şi se piperează. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte in unt. Intr-o tavă adăncă, unsă cu unt se aşază un strat de peşte, unul de roşii curăţate de pieliţe şi tăiate in rondele, altul de peşte, apoi se adaugă iaurtul, ceapa, untul şi se dă la cuptor 25 minute. Se scoate, se presară caşcavalul ras şi se mai lasă zece minute. Se serveşte ornat cu verdeaţă.

Ioana Dobrescu, Bucureşti. Pentru trufe aveţi nevoie de: 300 g ciocolată, 3 linguri de smăntănă, 80 g unt, două linguri de cacao, două gălbenuşuri, esenţă de rom.

Preparare: Ciocolata se rupe in bucăţele şi se topeşte cu smăntăna la bain-marie. Cănd s-a topit, ciocolata se dă deoparte şi se adaugă pe rănd gălbenuşurile, untul tăiat in bucăţele şi esenţa. Se răceşte şi se dă la frigider pănă a doua zi. Se formează mingiuţe căt nuca şi se dau prin cacao. Â

Cristina Dumitrescu, Bucureşti. Pentru peşte cu orez aveţi nevoie de: 300 g file de peşte, 5 linguri de orez, 200 g unt, două cepe, sare, piper, verdeaţă.

Preparare: Fileurile se taie in bucăţele şi se prăjesc in două linguri de unt. Orezul se fierbe şi se scurge. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte in unt. Se amestecă orezul, ceapa, peştele, untul topit, sarea, piperul şi verdeaţa tocată fin. Se serveşte călduţ. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda