x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

13 Feb 2008   •   00:00
Sofia Preoteasa, Roşiori. Pentru piureul de caise cu frişcă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g caise bine coapte, 300 g frişcă.

 

Preparare: Caisele se spală, li se scot sâmburii şi se trec prin sită. În piureul obţinut adăugaţi frişca, amestecând cu grijă şi daţi la rece, în cupe. Puteţi servi cu pişcoturi.

 

 

Cristina Ciufu, Giurgiu. Pentru spuma de miere cu rom aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 350 g miere, 200 ml rom, sare.

 

Preparare: Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le bateţi spumă, adăugaţi mierea puţin câte puţin şi puneţi vasul la bain-marie, amestecând până se îngroaşă pasta. Daţi la răcit. Adăugaţi în pastă romul, amestecând bine, apoi albuşurile bătute bine cu un praf de sare. Puneţi în cupe şi daţi la rece.

 

 

Roxana Teodorescu, Bucureşti. ­Pentru prăjitura cu banane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două banane coapte, 200 g făină, două ­linguri de unt, 3 ouă, 100 ml lapte, două linguri de zahăr, două linguri

 

de pesmet, 200 g frişcă, vanilie, sare.

 

Preparare: Se amestecă făina cu laptele şi gălbenuşurile. Se frământă bine, apoi se adaugă untul ţinut la ­temperatura camerei şi tăiat cubuleţe, iar bananele feliuţe. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi zahăr.

 

Se amestecă apoi în aluat. Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină se pune aluatul şi apoi se coace la foc potrivit timp de 30 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se lasă prăjitura în ea până când se răceşte. Se porţionează şi se ornează cu

 

frişcă.
×
Subiecte în articol: agenda