x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

26 Mar 2008   •   00:00

Cristina Marinescu, Bucureşti. Gelatina din iaurt se prepară din: 800 g iaurt, 150 g zahăr, 8 foi de gelatină, vanilie.

Cristina Marinescu, Bucureşti. Gelatina din iaurt se prepară din: 800 g iaurt, 150 g zahăr, 8 foi de gelatină, vanilie.

Preparare: Gelatina se înmoaie 30 minute în apă rece şi apoi se dizolvă într-o lingură de apă fierbinte. Se amestecă împreună cu iaurtul, zahărul şi vanilia şi se toarnă în boluri metalice mici, fără picior, umezite cu apă rece. Se dau la frigider şi, când gelatina s-a închegat bine, se introduce fiecare vas în altul cu apă fierbinte, pentru două minute. Se răstoarnă cu faţa în jos, pe un platou şi se serveşte cu frunze proaspete de mentă sau fructe de sezon.

Loredana Mocanu, Bacău. Bezelele cu nuci se pot face din următoarele ingrediente: o cană de miez de nucă pisat, 4 albuşuri, 8-10 tablete zaharină, esenţă de rom, sare.

Preparare: Dizolvaţi zaharina într-o jumătate de lingură de apă. Într-o tavă, montaţi o coală de hârtie unsă cu ulei. Bateţi albuşurile şi adăugaţi miezul de nucă, zaharina, un praf de sare şi esenţa de rom. Cu linguriţa puneţi grămăjoare pe hârtie. Daţi la cuptor pentru o oră, la foc mic. Desprindeţi uşor bezelele. Dacă nu se desprind, umeziţi puţin hârtia şi lăsaţi 10 minute.

Adriana Lascu, Giurgiu. Pentru orezul “Conde” aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 100 g orez, sare, 500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 100 g stafide, 100 g zahăr, o lingură de unt, vanilie.

Preparare: Fierbeţi în lapte orezul, adăugaţi un praf de sare şi zahărul. În alt vas bateţi gălbenuşurile, turnaţi peste ele compoziţia de orez fierbinte şi daţi la fiert împreună cu untul, amestecând mereu. Când orezul a fiert adăugaţi vanilia, stafidele şi montaţi în formă de coroană pe un platou, apoi ornaţi cu fructe din dulceaţă sau fructe glasate.
×
Subiecte în articol: agenda