x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

16 Apr 2008   •   00:00

Magda Dobrin, Craiova: Salata ja­po­ne­ză din peşte se prepară din următoarele ingrediente: un kg peşte, două cepe potrivite, 3 mere, doi castrave&

Magda Dobrin, Craiova: Salata ja­po­ne­ză din peşte se prepară din următoarele ingrediente: un kg peşte, două cepe potrivite, 3 mere, doi castraveţi acri, 4 ouă, două căni de orez, o jumătate de cană de ulei, o jumătate de cană de oţet diluat, 5 linguriţe de muştar, o jumătate de portocală, sare şi piper.

Preparare: Curăţaţi, spălaţi şi fierbeţi peştele. După răcire înlăturaţi pielea şi oasele, apoi tăiaţi peştele în bucăţele mici. Fierbeţi ouăle tari. Orezul se fierbe şi se trece sub un jet de apă rece. Scurgeţi-l. Tocaţi mărunt ceapa, merele, castraveţii, ouăle şi portocala. La jumătate din cantitatea de peşte adăugaţi muştarul, oţetul, uleiul, ceapa, ouăle şi merele, castraveţii, portocala şi orezul. Dregeţi de sare şi piper, adăugaţi şi restul de peşte, amestecînd de jos în sus, afînat. Daţi la rece două ore, apoi serviţi.

 


Cristina Ivancea, Giurgiu:
Pentru peşte cu roşii şi ceapă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două kg peşte, un kg roşii (un borcan de 800 g roşii în bulion), 400 ml iaurt, 4 cepe mari, 150 g caşcaval, zeama de la o lămîie, piper, 50 g margarină.

 

Preparare: Curăţaţi, spălaţi, filetaţi şi tăiaţi în porţii peştele, stropiţi cu zeamă de lămîie, săraţi, piperaţi. Curăţaţi şi tăiaţi solzişori ceapa, apoi o căliţi. Spălaţi roşiile şi feliaţi-le rotund. Într-o tavă înaltă unsă cu ulei montaţi în straturi, alternînd bucăţi de peşte, apoi în rondele de roşii. Turnaţi iaurtul şi ceapa călită, apoi feliuţe subţiri de margarină şi daţi la cuptor pentru 20 de minute, după care scoateţi tava şi presăraţi caşcavalul ras. Mai lăsaţi timp de 10 minute la cuptor, apoi serviţi cu garnitură de cartofi fierţi şi legume.(
×
Subiecte în articol: peste agenda